Meteorologen har sendt ut farevarsel: – Vanskelige kjøreforhold og snøskredfare

LITEN STORM: Det ventes vanskelige kjøreforhold natt til mandag.

LITEN STORM: Det ventes vanskelige kjøreforhold natt til mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Kjør forsiktig.

DEL

Vervarslinga for Nord-Norge har utstedt et farevarsel som gjelder stort sett for natt til mandag, ifølge meteorolog Siri Wiberg.

– Det er litt usikkert hvor det polare lavtrykket kommer inn. Men det er lokalt vanskelige kjøreforhold med mye vind og snøbyger som er konsekvensen av det da. Man må kjøre forsiktig, og det kan være utfordringer i trafikken men stort sett i natt.

Farevarselet er utstedt for Vestre Jakobselv, men hun ville latt det gjelde mer av kysten.

– Det er et polart lavtrykk på gult nivå, som er utstedet for Grense-Jakobselv. Det kan bli en periode med liten storm i løpet av natten. Det er usikkert hvor lavtrykket kommer inn, men jeg ville tatt med hele kysten. Akkurat hvor det treffer er litt usikkert, sier meteorologen.

Snøskredfare

Farevarsel nummer to gjelder snøskredfare framover.

– I Vest-Finnmark er det betydelig snøskredfare, sier Wiberg.

Hun kan også fortelle at det vil blåse stiv og sterk kuling flere steder søndag.

– Det er en god del vind, det gjelder spesielt de ytre strøkene i øst og vest. På vidda blir det ikke så mye vind, men det kan blåse nordvestlig på utsatte steder.

Hun har heller ikke gode nyheter til den som er lei av snøen.

– I ytre strøk kan det komme ganske mye snø i løpet av kvelden og natten. Men det ser ut til at bygene gir seg utover ettermiddagen i morgen.

Men bygene returnerer tirsdag, ifølge meteorologen.

– Det ser ut som at vinden starter med sørøstlig stiv kuling og går på land til en nordøstlig frisk bris. Det blir igjen snøbyger i forbindelse med det. Det gjelder først Vest-Finnmark, men det beveger seg østover med litt forsinkelser.

Kan håpe på bedring mot helga

På onsdag skal ting igjen roe seg.

– Men det kan fortsatt gå noen byger i de ytre strøkene. På vidda i Finnmark er det opphold stort sett hele tiden.

– Ser vi noe til våren snart?

– Det er litt mildere luft på tirsdag og litt våtere da, det kan gå over til sludd og våt snø. Men mot torsdag og fredag er det fortsatt ganske kaldt. Kanskje det mot slutten av uka blir litt stigende temperaturer og plussgrader, sier hun.

Hun tør ikke å love noe, men det skal bli gradvis færre byger inn mot helga.

– I vest og øst vil det komme snøbyger jevnt og trutt i perioder, framover til torsdag. Da er det et håp om at det kommer et høytrykk som skal dempe litt. Jeg tør ikke å si om det blir klarvær. Det handler om vindretningen.

Artikkeltags