Vår nye fylkeskommune

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylket kjøpte inn PC-er for til sammen 800 000 kroner til sine politikere, uten å sjekke om noen hadde fra før.

Fylkeskommunen har søkt om reversering av tvangssammenslåingen, på samme tid gikk et flertall inn for å bevilger nytt ordførerkjede til kr 150 000.

Da det nye fylkesrådet besøkte Vadsø, ble det under et allmøte med de ansatt lovet lik lønn for likt arbeid. Men dette har ikke skjedd, flere av de ansatte i Vadsø, som gjør samme jobb som i Tromsø, tjener flere tusen kroner mindre. På samme tid leser jeg at toppledelsen i Troms og Finnmark har hatt lønnsfest. Hvorfor ikke i første omgang ha jevnet ut lønnsforskjellene til de ansatte, før de fylte lommebøkene til ledelsen?

Da jeg så fylkeskommunen med et pennestrøk så nonchalant gikk inn for å legge ned båtforbindelsen til flere små veiløse kystsamfunn, gjorde det meg skremt. Er vi prisgitt disse, som i mine øyne ser ut til å bry seg mer om egen inntekt, enn å stå på for befolkningen?

I Troms og Finnmark hadde vi forskjellige satser på kollektivtransport. Da sammenslåingen kom, måtte folk i Finnmark, særlig pensjonister, barn og ungdom, betale mye mer, mens reisende i Troms fikk rimeligere billetter, det skulle være likt i hele fylket.

I disse koronatider er noen busspassasjerer i Finnmark tilsidesatt, særlig flere eldre, som ikke får betale med kontanter eller bankkort på bussen. Noen kan dessverre ikke med mobilletten, eller ikke har smarttelefon eller abonnement. Jeg kjenner eldre personer som gruer seg for å gå på bussen på grunn av dette. På langdistanse-bussene kan reisende nå betale med kort, da kortterminalen er flyttet lenger bort fra sjåføren. Går det ikke an å gjøre det samme på bybussene, eller få samme system som i Tromsø? Sjåfører der er rystet over billettsystemet her i Hammerfest. Fylkeskommunen vil kanskje at vi skal skjemmes når vi går inn i bussen uten mobillett, enda vi så gjerne vil betale for turen?

Omkvedet i fylkeskommunen er «vi har ikke penger», når det gjelder ulemper som ikke treffer dem selv, ser det ut til. Vi har dårlig/farlig skolevei til barn i Hammerfest. Ifølge Vegvesenet har de planene klare, men ingen penger. Det må vel si, ikke prioritert?

I Troms jobber kommunene for jernbane til Tromsø. Jeg regner med at fylkeskommunen også støtter den? Når får vi se fylkeskommunens fulle støtte til ny større flyplass i Hammerfest?

Det het så flott blant disse som gikk inn for tvangssammenslåingen, at vi måtte stå samlet mot Sør. Vi skulle få penger og flere nye jobber i fylket, – vi ville tjene stort på sammenslåingen. Er det noen som har sett noe til det?

I dag og fram mot stortingsvalget neste år, har våre fylkespolitikere sjansen til å vise oss at de jobber for Finnmarks befolkning. Eller vil det bare bli tomme løfter, slike som lovnaden «samme lønn i både Troms og Finnmark»?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken