Hunden «Zelda» kom seg løs da eieren var på kaffebesøk tirsdag ettermiddag. Da hunden seinere ble funnet, hoppet den ut i sjøen ved Bunker Oil på Prestøya i Kirkene, og ble borte for eierne Monika Robertsen Andreassen og Tove Andreassen.

Brannvesenet ble kontaktet, og hjalp til med søk i sjøen, men søket som varte i en halvannen time, var resultatløst.

Det er uklart om hunden har druknet eller ikke, men det er meldt om flere observasjoner av en hund som er lik «Zelda». Det er derfor håp om å finne den i live.

Leter på land

Siste observasjon som er gjort av hunden, er på Storhaugen på Prestøya, ifølge Thomas Mentzoni Johansen. Han er en av de som hjelper til med å lete etter hunden.

– Det er observert en likedan, nærmest i alle fall, flere plasser i byen, men det er ingen som klarer å lokke henne eller få tak i henne, sier han.

En av eierne, Monika Robertsen Andreassen, sier at flere er ute å leter etter den syv måneder gamle valpen, som beskrives å være tilbakeholden.

– Vi lurer på om hun kanskje har sprunget mot Fjellhallen. Jeg er på tur den veien for å se. Hun er litt sky. Det er mange som har sett henne. Hun siste som hadde sett henne, sa at hun bare hadde sprunget videre, sier hun.

Andreassen ber folk som har observert hunden om å ta kontakt med henne.

Søkte i sjøen

Utrykningsleder brannvesenet i Kirkenes, Yngve Hamborg, sier at hunden hadde hoppet i sjøen og begynte å rømme.

– De mistet oversikten over den (hunden, journ.anm.), og prøvde å rope etter den uten å få respons, forteller han.

Brannmannskaper i tørrdrakt har søkt i sjøen ved Bunker Oil uten resultat. De fikk også hjelp av en privatperson med båt, samt en droneflyger.

– Det er ganske vanskelige forhold der. Det er strøm der, og veldig mørkt. Det var vanskelig å se, sier han.

I etterkant er det gjort flere observasjoner av det som trolig er hunden, har Hamborg lest på Facebook.

– Vi får bare håpe det aller beste. Det er ikke noe som hadde vært bedre enn det, sier han.