Gå til sidens hovedinnhold

Våkn opp Finnmarkinger og si NEI til vindturbiner!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norsk natur blir rasert, solgt til Tyskland og EU. Profitten råder, og Lille Norge blir lurt trillrundt. Harde ord, men det er realiteten!

For å ta en sammenligning er Oslo Plaza 117 meter. Kjøllefjord Vindpark ble etablert ferdig utbygd med 17 VINDTURBINER AUGUST 2019. Hver vindmølle er på 152 meter, og det er 250 meter mellom hver. Bjørkereim i 2019, 175 meter. (SGRE (Siemens Gamesa Renewable Energy) er en ledene leverandør av vindkraft på verdensbasis har som mål å bygge vindturbiner over 200 meter i 2021.

Hvor høye skal vi tillate at disse vindturbinene blir som plasseres i norsk natur! Vi må si NEI!

Et vingespenn på 67 meter. Det betyr at de har en rotordiameter på 136 meter, tårnhøyden er på 142 meter og totalhøyden er på 210 meter! Vi må følge med, og ikke godta at norske ressurser forsvinner ut av landet og til EU. Grunnloven må endres til det den var før. Vi må ut av EØS-avtalen, og ikke bli fanget av EU.

Vi mennesker ødelegger naturen. Dyr blir utryddet p.g.a. oss mennesker som raserer deres boplass. Hva skjer med dyrelivet? Alle insektene blir utryddet, rev og andre dyr klarer ikke å være i nærheten turbinene som gir fra seg en summende lyd som er uutholdelig. Ørneunger blir delt i to når de treffer turbinene. De ørnene som rekker å bli voksne har lært at turbinene er farlig, dødelige, men mange ørnunger må bøte med livet.

Anbefaler de som er glad i naturen, landet sitt og dyrene om å bli med medlem i «Motvind». Alle naturelskere blir fratatt retten til å bruke norsk natur. Stillheten blir erstattet med en intens metallisk summing. Tre reindrifts – sørsamiske familier, Jillen-Niaarke reinbeitedistrikt ved Mosjøen i Nordland gikk til søksmål mot tyske Aquila Capital og utbygger Eolur Vind.

Målet var å stanse byggingen av Norges største vindkraftverk, Øyfjellet og dermed redde naturen, sitt levebrød og kultur. De tapte – og familiene ble dømt til å betale astronomiske saksomkostninger – KR 1.750.000. Stor pris å betale for å verne om naturen og levebrødet med si nei til vindturbiner.

Hvordan kan Regjeringen, og kommunepolitikerne godkjenne dette? På Stadlandet og Haramsøya, i Møre og Romsdal måtte lokalbefolkningen gi tapt. Turbinene var et faktum. Når Norge var nedstengt på grunn av korona var det full aktivitet på «bakrommet».

Vedtak ble fattet, og vindturbiner poppes nå opp over hele Norge. Ikke bare vindturbiner, men det er poppet opp gigantiske oppdrettsanlegg i alle fjorder. Alt liv blir utryddet. Det legger seg et dekke av giftig slam på havbunnen. Fisken forsvinner fra fjordene, alt av liv blir dødt. Kystfiskerne blir drevet bort der de før fisket.

Regjeringen har gitt konsesjonene med energidirektoratet, og NVE (Norges Vassdrag og Energidirektorat) har de solgt Norge til tyskerne og EU! (Vi har i tillegg solgt NSB – Norges Statsbaner). Vi har ikke nasjonal råderett over vann – land – fisk. Vi har som sagt solgt oss ut.

Vi bestemmer ikke over ressursene våre! Flere kilometer med vei er anlagt i naturskjønne Dønnesfjord på Sørøya. Monsterturbinene er snart på plass. Hvor var politikerne i Hammerfest, og Finnmark Dagblad? Hvorfor er det så få som bryr seg? Støtter HUNDRE PROSENT Frode Elias Lindal, Dag Hegge og Kari Løvøy som er motstandere av vindturbiner. (Viser til innlegg i Finnmark Dagblad).

Porsanger kommune sa NEI, og samene er også imot at naturen ødelegges av disse turbinene. Ikke bare vindturbiner, men gigantiske oppdrettsanlegg har etablert se i alle fjorder. Globaliseringen er et faktum. Internasjonale selskaper er medeiere i de fleste av oppdrettsanleggene som flyter rundt omkring.

Jeg spiser ikke en bit oppdrettsfisk! Oppdrettslaks på rømmen blander seg med havlaksen, og den naturlige fine havlaksen blir ødelagt. Har tatt båten fra Hammerfest til Alta, trist å se hvor mange oppdrettsanlegg som er «poppet» opp.

Det samme når en tar landeveien ligger disse anleggene på rekke og rad. Dyrevelferden er fraværende. Kan ikke være «trivelig» for laksen å svømme rundt i en ring i en stappfull merde. Fiskeplageri. Føler med Helene Juliussen som har hytte i Torskefjorden. (Finnmark Dagblad 16. oktober). Der er det vedtatt av politikerne at det skal etableres et svært oppdrettsanlegg i fjorden. Der stillheten rådet før blir det et digert oppdrettsanlegg like utenfor hyttevinduet.

Kvalsund kommune gikk imot oppdrettsanlegg i Torskefjorden, men ved sammenslåingen av Kvalsund og Hammerfest ble det vedtatt at oppdrettsanlegget fikk tillatelse til å ligge i Torskefjorden. Hvordan skal dette ende? Nå er Nussir vedtatt, og Repparfjorden blir forgiftet, og alt av fisk, og det som rører seg på havbunnen blir borte for alltid. Motorveier blir anlagt over myrene.

Visste dokker at myrene – Dokkadeltaet – våtmarka er rasteplass for trekkfuglene som kommer fra Afrika? Hvor skal de nå hvile når myrområdene blir tatt fra de. Jo, de blir utryddet.

Mange humlearter er utryddet, og de som er igjen er fredet, rødlistet. Ikke slå humlen flat med en avis når den kommer på besøk inn i stua de! Studèr den, å se hvor fin den er. Lukk opp døren å la den fly ut igjen. Plant blomster slik at humlen overlever. Så har vi regnskogen som hogges ned mil etter mil.

Urbefolkningen som lever der blir tvunget vekk. Uerstattelige dyr er utryddet for alltid. Det plantes palmeoljetrær som vokser fort, og oljen som er farlig fett (klumper seg i blodårene) puttes i våres mat, bensin og stearinlys etc. (Les innholdsfortegnelsen på det du kjøper om det er tilsatt palmeolje).

Ditt valg hva du vil bruke dine penger på. Om noen «hundre år» har vi verken fisk eller regnsko. Mineralforekomstene på jorden, vannet og luften, dyrelivet både under og på jorden (og i vannet) burde være noe som angår hver eneste regjering og hvert enkelt menneske. Kan vi tillate at former for liv som Skaperen har satt der og overlatt i vår varetekt, forsvinner fra jorden?

«For hver den som mye er gitt, av ham skal mye kreves".( Lukas 12, 48). Du tenker kanskje når du leser dette innlegget at det var da mye negativitet som jeg har nedskrevet her, men det er realiteten. Tenk på generasjonene som kommer etter oss. De må betale prisen for våres grådighet.

Kommentarer til denne saken