Her blir det «umulig» å få parkeringsbot

NY TEKNOLOGI: I løpet av høsten vil systemet med automatisk skiltregistrering innføres, blant annet på Vadsø flyplass.

NY TEKNOLOGI: I løpet av høsten vil systemet med automatisk skiltregistrering innføres, blant annet på Vadsø flyplass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På Vadsø flyplass og fire andre flyplasser i fylket innfører Avinor ny teknologi.

DEL

Avinor innfører et system, automatisk registrering av skilt, i Vadsø og 23 norske flyplasser. Bilistene kan nå kjøre rett inn på parkeringsplassen, uten å måtte tenke på manuell betaling eller betalingsbøter.

– Vi i Avinor ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Vi håper det vil være til glede for dem som parkerer på våre lufthavner, sier kategorisjef Per-Rune Lunderby i Avinor i en pressemelding.

Avgiften kan betales på lufthavnas automater, via app eller ved å motta en faktura. På disse flyplassene i Finnmark blir systemet innført i høst: Vadsø, Kirkenes, Hammerfest, Lakselv og Alta.

Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert, skriver Avinor i pressemeldingen.

Helt gratis

Men ved Avinors mindre flyplasser lønner det seg ikke å innføre systemet, fordi det er så få som parkerer bilene sine der. Dermed vil det bli helt gratis å parkere på lufthavnene i Berlevåg, Båtsfjord, Hasvik, Honningsvåg, Vardø og Mehamn. Dette gjelder også for lufthavnene på Svalbard, Røst, Sørkjosen og Værøy.

HER BLIR DET GRATIS: Vardø lufthavn er en av ti mindre flyplasser hvor det blir gratis å parkere bilene.

HER BLIR DET GRATIS: Vardø lufthavn er en av ti mindre flyplasser hvor det blir gratis å parkere bilene.

Artikkeltags