Tilbake til Finnmark for første gang på ti år: – De kommer til å løfte taket i Vadsøhallen

10 ÅR ETTER: Turboneger kommer til Finnmark! Det er 10 år siden sist de opptrådte her.

10 ÅR ETTER: Turboneger kommer til Finnmark! Det er 10 år siden sist de opptrådte her. Foto:

Seks artister er klare for Varangerfestivalen 2019.

DEL

– Vi kan ikke se for oss annet enn at taket kommer til å løftes i Vadsøhallen. Sist Turbonegro var i Finnmark var på Skiippagurra-festivalen i 2009 tror jeg. Det blir veldig gøy å se dem her hos oss, sier festivalsjef Robert Lundgren i Varangerfestivalen til iFinnmark.

Fredag slapp festivalen de seks første navnene for 2019-plakaten. I tillegg til nevnte Turbonegro, kommer Dagny, ISÁK, Lisa Skoglund, Ingeborg Oktober og Marit Sandvik & Nova Onda.

– Det første slippet har et kraftig fokus på kvinner fra Nord-Norge. Da synes vi det var viktig å kompensere med noe litt politisk ukorrekt også, sier daglig leder for festivalen, sier Lundgren om Turbonegro som har gjort stor suksess internasjonalt og feirer 30 år neste år:

Ella Marie og ISÁK

HØYAKTUELLE: ISÁK er bekreftet til Varangerfestivalen i 2019. Det blir bandets eneste konsert i Øst-Finnmark denne sommeren.

HØYAKTUELLE: ISÁK er bekreftet til Varangerfestivalen i 2019. Det blir bandets eneste konsert i Øst-Finnmark denne sommeren. Foto:

ISÁKs frontfigur, Ella Marie Hætta Isaksen, er fra Tana og vant årets Stjernekamp. Bandet tar hele Norge med storm om dagen og Varangerfestivalen blir bandets eneste stopp i Øst-Finnmark i år:

– Det blir veldig kult å få opp hyperaktuelle ISÀK tilbake hit igjen. Jeg håper vi fyller hele hallen torsdag kveld, og viser bandet hvor stor pris vi setter på dem, sier festivalsjefen.

Dagny er en av de norske kvinnelige artistene som har gjort det bra internasjonalt med blant annet debutsingelen Backbeat. Tromsøværingen topper også stadig listene i nasjonalt og blir å opptre på flere scener i Finnmark i løpet av det kommende året.

Om Marit Sandvik og Nova Onda sier festivalsjefen:

– Det er brasilianske rytmer med spansk og norsk vokal. Dette bandet kommer til å gi oss varme uansett hvordan sommeren i nord blir, sier Lundgren.

JAZZ: Marit Sandvik og Nova Onda har landsdelens beste jazzvokalist, mener festivalsjefen. De gjorde stor suksess under festivalen i fjor.

JAZZ: Marit Sandvik og Nova Onda har landsdelens beste jazzvokalist, mener festivalsjefen. De gjorde stor suksess under festivalen i fjor. Foto:

Synger på nordnorsk

KRITIKERROST: Ingeborg Oktober ga nettopp ut sitt andre album «Skjømmingsboka» til strålende kritikk.

KRITIKERROST: Ingeborg Oktober ga nettopp ut sitt andre album «Skjømmingsboka» til strålende kritikk. Foto:

Ingeborg Oktober og Lisa Skoglund er hentet opp fra Troms og Nordland. Lisa Skoglund spilte på Kooperativet kulturscene i vår og slipper debutalbumet i løpet av 2019.

– Disse to artistene har vi klokkertro på at kommer til å gi folk en aha-opplevelse. Det er noen av de sterkeste tekst- og melodiskriverne vi har i landsdelen. At begge synger på nordnorsk gjøre det bare enda bedre, sier Lundgren.

SLIPPER DEBUTALBUM: Lisa Skoglund er en av de bekreftede artistene. Hun spilte på Kooperativet Kulturscene i vår.

SLIPPER DEBUTALBUM: Lisa Skoglund er en av de bekreftede artistene. Hun spilte på Kooperativet Kulturscene i vår. Foto:

Mye igjen

– Vi har flere artister som skal slippes og hvis alt faller på plass, skal vi se at vi kanskje kan klare å toppe fjoråret, sier Lundgren.

LES OGSÅ: Festivalen har aldri blitt så godt besøkt: – Takk for tilliten!

I 2018 kunne festivalen skilte med navn som Sivert Høyem, Sondre Justad, Halvdan Sivertsen og Susanne Sundfør. I år vil festivalen arrangeres fra 7. til 10. august.

2018: Sondre Justad under årets festival.

2018: Sondre Justad under årets festival. Foto:

Artikkeltags