– Dette blir noe av det største vi viser frem på årets festival, og en sjanse for folk i Finnmark til å oppleve noe som kommer bli meget stort i tiden fremover.

Det sier festivalsjef Robert Lundgren i en pressemelding. Da snakker han om bandet Paradise, som blant annet består av Sivert Høyem i front. Med seg har han musikere fra PJ Harvey, Primal Scream og Marianne Faithful Band.

Selv proklamerte Sivert Høyem at «it will be loud!» da han lanserte samarbeidet, som startet med et tilfeldig møte mellom Høyem og Rob McVey i Marianna Faithful Band. Nå skal bandet by på rock i Vadsøhallen fredag kveld under Varangerfestivalen, og da i form av «en eksplosiv følelse en konsert kan gi i en verden besatt av det digitale,» som det heter i pressemeldingen.

– Ja, vi må nesten bruke ord som supergruppe, sier Lundgren i omtalen av bandet.

LES OGSÅ: Her er de fem første artistene til Varangerfestivalen

Tror på utsolgt kirke

Hvert år fylles også Vadsø kirke med musikk under festivalen. I år skal Ole Paus stå for lørdagskonserten her.

– Vi regner nesten med at det kommer til å bli utsolgt. Varmere stemme må man lete lenge etter, sier Robert Lundgren, som understreker at det er opplevelsen Ole Paus som vil trekke folk.

– Det er formidleren Ole Paus vi løser billett for å oppleve. Det essensielle poenget i en helaften med Ole Paus er ikke at det handler om konebanking i IKEA-sofa, Mæsjen og Påsjen, om hvorvidt ting var bedre under krigen eller mødre som er eller ikke er ei ku. Poenget er at vi vil høre Ole synge, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

Stor pågang

To andre band er også klare for Varangerfestivalen. Det er bandet Faela, som består av seks musikere fra Argentina, Bosnia, Chile og Sverige, og Julienorth, som har felespiller Julie Alapnes i spissen, og Petter Carlsen og Halvard Rundberg med på laget.

Førstnevnte band byr på latina som møter balkan, jazz, reggae og disco.

– Faela! kommer bli noe av det svetteste vi presenterer. Fredagsnatt kommer det til å koke på Vårbrudd, sier Robert Lundgren.

Julienorth har med seg nordnorsk folkemusikk med drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal.

– Dette blir vakkert og fartsfullt. Jeg tror mange nord-norske nakkehår kommer reise seg under den konserten, sier Lundgren.

Fra før er det kjent at Halvdan Sivertsen, Sondre Justad, Skambankt, Viktor Wilhelmsen og Ellen Andrea Wang er klare for festivalen. Det har falt i smak, forteller Robert Lundgren.

– Vi har aldri opplevd en slik pågang på festivalpass som i år, sier han.