Derfor så du Sea King-helikopteret over Varangerfjorden

STORØVELSE: Sea King-helikopteret lettet fra Vadsø onsdag formiddag og hadde vært i Varangerfjorden i forbindelse med den årlige Øvelse Barents.

STORØVELSE: Sea King-helikopteret lettet fra Vadsø onsdag formiddag og hadde vært i Varangerfjorden i forbindelse med den årlige Øvelse Barents. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag formiddag ble det observert et Sea King-helikopter flyvende over Vadsø. Observante øyne la kanskje merke til at det ikke var helt alene i Varangerfjorden.

DEL

– Ja, det Sea King-helikopteret var ikke enestående. Vi har hatt vår årlige storøvelse med russerne i dag, og det har vært mange involvert. Deriblant 10-11 båter og seks fly fra norsk og russisk side har deltatt på øvelsen i Varangerfjorden, sier vakthavende redningsleder, Lars Nedrevåg, hos Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Øvelse Barents er en årlig begivenhet som tar for seg søk- og redning samt oljevern med aktører fra norsk og russisk side. Landene veksler om å organisere øvelsen annenhvert år. I år var det Norges tur igjen og blant annet Sea King, redningsskøya og Kystvakta deltok.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken