«Dobbelrektoren» vil skifte skole

DOBBELTROLLE: Geir Remme er rektor både på Vardø videregående og Vadsø videregående, men det er midlertidig. Begge skolene skal ha egen rektor.

DOBBELTROLLE: Geir Remme er rektor både på Vardø videregående og Vadsø videregående, men det er midlertidig. Begge skolene skal ha egen rektor. Foto:

Kun tre søkere har meldt seg til stillingen som rektor ved Vadsø videregående skole. Geir Remme (61) som i dag er konstituert, er én av dem.

DEL

Remme som i 12 år har vært rektor ved Vardø videregående skole, har hatt rektorjobben også i Vadsø siden 1. april da den mangeårige rektor Gunhild Snevoll overraskende sluttet.

LES OGSÅ: Gunhild slutter: – Ingen visste noe og alle ble veldig overrasket

Dobbeltrollen til Geir Remme er høyst midlertidig. Vadsø videregående skal ha permanent rektor på plass. Så gjenstår det å se hvem fylkeskommunen velger. Begge de to andre søkerne er høyst kvalifiserte med rektorerfaring.

Carina Borch Abrahamsen (49) jobber som rektor ved Kvalifiseringsenheten i Vadsø kommune, mens Marianne Fjellheim (50) har vært rektor ved tidligere Sentrum skole i Vadsø. Hun er i dag prosjektleder hos utdanningsdirektøren (Fylkesmannen i Troms og Finnmark).

Remme er opprinnelig fra Bø i Vesterålen, men har bodd i Vardø i 36 år. Han presiserer at det på ingen måte er vantrivsel som gjør at han har søkt seg til Vadsø videregående. Heller ikke at han er lei av å være rektor ved Vardø videregående skole.

– Vi har en god skole i Vardø, og jeg trives godt med å være rektor der. Samtidig har jeg erfart at Vadsø videregående er en spennende skole med masse dyktige medarbeidere. Derfor frister jobben, sier Remme.

Så langt har han ikke lagt noen planer om bosted hvis han får jobben i Vadsø.

– Vi får se hva ansettelsesprosessen ender opp med, og ta tingene derfra, sier Remme.

Vardø videregående har rundt 100 elever, Vadsø over 300.

Artikkeltags