– Røde Kors er verdt å samles for

KLAR:  Hill Carstens, TV-aksjonsnestor (t.v.), Hanne Harila (i midten), leder av TV-aksjonskomiteen og Randi Vaage, daglig leder Finnmark Røde Kors og Ferdinan Eines fra Vadsø Røde Kors.

KLAR: Hill Carstens, TV-aksjonsnestor (t.v.), Hanne Harila (i midten), leder av TV-aksjonskomiteen og Randi Vaage, daglig leder Finnmark Røde Kors og Ferdinan Eines fra Vadsø Røde Kors.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Røde Kors sin historiske innsats for Vadsø er vel verdt en felles innsats fra byens bedrifter.

DEL

Les iFinnmark+ ut året for kun 100,-:

Bestill her med Finnmark Dagblad som eAvis

Bestill her med Finnmarken som eAvis

Yngve B. Harila er ikke i tvil om hvorfor han sammen med Hanne Harila mobiliserer foran årets TV-aksjon. Entreprenøren samler næringslivsfolk til en ringedugnad i neste uke.

– For meg er det flott at næringslivet kan samle seg for å vise at Vadsø er en hjertevarm by for de som kommer seg hit. Spesielt er Røde Kors sin 100 årige historie alene verdt å samles for, sier Yngve B. Harila.

Røde Kors har eksistert i Vadsø i mer eller mindre 100 år, og har vært med å bygge opp helsevesenet i byen.

Hanne Harila er leder for TV-aksjonskomitéen i Vadsø. Hun har fått med seg erklæringen fra Hammerfest om at byen i vestfylket skal kjempe om å forsvarer «tittelen» som beste by i fjor under tv-aksjonen.

– Mange tenker nok ikke på Vadsø som en næringslivs by, men faktisk er hovedkvarterer til to nasjonale bedriftskjeder rett utenfor byen, og vi har i tillegg ei stor fiskeflåte og flere entreprenørfirmaer. Jeg tror Hammerfest skal få kamp inn til døra om å bli næringsbyen i nord i år, sier Hanne.

Telefonbidrag

Komitélederen skal sammen med Yngve B. Harila få med seg store og små bedrifter for å gi Vadsø Røde Kors et sterkt felles bidrag fra kommunen.

– Bedriftene i Vadsø kan dermed vente seg en telefon i midten av neste uke – med et ønske om å bidra til årets TV-aksjon og allerede nå kan bedrifter registrere sine bidrag på giverstafett.no/gi-gave, sier de to.

BØSSEBÆRER: Vidar Johansen Anthi, daglig leder Veisletta Rema 1000.

BØSSEBÆRER: Vidar Johansen Anthi, daglig leder Veisletta Rema 1000.

På Veisletta Rema 1000 sitter en noe hemmelighetsfull daglig leder.

– Vi har arrangement både fredag 21. oktober og lørdag 22. oktober her på Veisletta for å samle inn bidrag til årets aksjon, og arrangementene avsluttes lørdagen kl 15 - med en hemmelig lokal artist som går under navnet ”Sprellvis”, forteller remasjefen Vidar Johansen Anthi.

Det er andre året på rad at Veisletta Rema 1000 lager arrangementer under TV-aksjonen, men i år oppgraderes arrangementet kraftig.

– Og 23. oktober går vi alle sammen med bøsser, sier han.

Flere bøssebærere

Det jobbes med å få tak i nok bøssebærere. TV-aksjonsnestor Hill Carstens håper folk melder seg.

– Vi trenger folk både i Vadsø sentrum, Vestre Jakobselv og bygdene utover i fjorden. De kan ta kontakt med oss, eller registrere seg på blimed.no, sier hun.

NÆRINSSTAFETT:  Hanne Harila, leder TV-aksjonen i Vadsø og Yngve B. Harila, entrepenør og leder for næringsstafetten.

NÆRINSSTAFETT: Hanne Harila, leder TV-aksjonen i Vadsø og Yngve B. Harila, entrepenør og leder for næringsstafetten.

Hanne Harila tror vadsøværingene kommer til å bidra ekstra i år, med Røde Kors som mottakerorganisasjon.

– Vadsø ble bygd opp av finske/kvenske innvandrer, og vi har et invandrermonument og et kvensmuseum som vitne om dette. Vi tar imot flyktninger fra alle verdenshjørner, og vi integrerer dem i våre lokalsamfunn. Er det et tema som vi i Vadsø bør stille opp for, så er det Røde Kors sin innsats for mennesker på flykt fra krig og konflikt, sier hun.

Vadsø Røde Kors fyller i år 100 år, og vil være synlig i bybildet fram mot 23. oktober for å verve bøssebærere. 10 prosent av midlene går direkte til lokallagets arbeid for å integrere flyktninger i Vadsø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken