Omstridt scooterløype åpnet: – Ta en prat med 16-åringene, sier ordføreren

ORDFØREREN: Hans-Jacob Bønå ber unge scooterkjørere om å tenke seg om når de tar i bruk den nye løypa.

ORDFØREREN: Hans-Jacob Bønå ber unge scooterkjørere om å tenke seg om når de tar i bruk den nye løypa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan den omstridte snøscooterløypa i Vadsø tas i bruk. Ordføreren ber kjørerne om å holde seg i skinnet.

DEL

– Jeg oppfordrer alle som vil bli brukere av løypa, til å respektere vedtatte reguleringer og bruksregler. Kanskje særlig må dere med 16-18 åringer i hus ta en ekstra prat om dette. Det ville være synd om den skulle forsvinne som følge av at noen få ikke klarer å holde seg «i skinnet», skriver ordfører Hans-Jacob Bønå i Politisk arena for Vadsø kommune på Facebook.

Overfor iFinnmark bekrefter han at løypa nå er åpnet og merket. Saken ble så sendt som torsdag behandlet i kommunestyret. Det skjedde etter at Fylkesmannen hadde klaget på kommunestyrets tidligere vedtak.

LES OGSÅ: Åpningen av scooterløype blir likevel ikke utsatt

Fartsgrense

To av de mest sentrale bestemmelsene for løypa mellom betongstasjonen og Andersbyvann er at det er satt en fartsgrense på 30 km/t. Det andre er at det ikke er tillatt å raste langs løypa.

Ordfører Hans-Jacob Bønå kommer med en ekstra påminning til de yngste snøscooterkjørerne.

– Jeg vil oppfordre dere til å passe litt på hverandre. Det er svært viktig å utvise stor respekt også for de som ikke ønsker denne løypa. Det vil være et betydelig antall motstandere som vil følge nøye med på bruken av den. Jeg håper man viser seg verdig den tilliten denne løypa faktisk medfører, skriver han.

LES OGSÅ: Fortsatt en vei å gå før scooterløypa blir til

– Kjører relativt ofte

– Har du fått noen reaksjoner fra 16-18-åringene?

– Nei, men jeg vet jo at den gruppen kjører relativt ofte på turer rundt omkring. Jeg har imidlertid ingen holdepunkter for å si at de viser mindre respekt for loven eller vedtatte regler enn de voksne, men de er tross alt ikke myndig før de fyller 18. Så derfor den oppfordringen fra meg, sier Bønå til iFinnmark.

Artikkeltags