Norsk Gjenvinning har klaget

NYTT SKILT: Fra 1. juli blir ventelig skiltet til Norsk Gjenvinning på miljøstasjonen i Vadsø skiftet ut med et skilt der det står Masternes Gjenvinning. Sistnevnte vant anbudsrunden for de neste fem år.

NYTT SKILT: Fra 1. juli blir ventelig skiltet til Norsk Gjenvinning på miljøstasjonen i Vadsø skiftet ut med et skilt der det står Masternes Gjenvinning. Sistnevnte vant anbudsrunden for de neste fem år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Gjenvinning har klaget på avgjørelsen om å gi renovasjonsoppdraget til Masternes Gjenvinning, men Vadsø kommune har ikke tenkt å snu av den grunn.

DEL

– Det er ingen tvil om at Masternes Gjenvinning var best. Klagen vil ikke bli tatt til følge, sier rådmann Jens Betsi.

I 2012 gikk Vadsø ut av Øfas og valgte et eget opplegg for renovasjonen. Norsk Gjenvinning fikk oppdraget. 1. juli går kontrakten ut. Den nye anbudsrunden førte til at tre selskap meldte seg. Foruten Norsk Gjenvinning og det Øfas-eide Masternes Gjenvinning var det Rask AS fra Lakselv.

Formelt grunnlag

Administrerende direktør Jørgen Pettersen i Norsk Gjenvinning Renovasjon bekrefter at de har klaget på avgjørelsen, men vil ikke gi ytterligere kommentar. Selskapet har ikke tatt stilling til om de går videre med saken om klagen avvises. De kan sende saken til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Rådmann Betsi mener at det ikke er grunnlag for noen klage.

– Norsk Gjenvinnings klage går ikke direkte på at de føler seg forbigått, men er mer av formell art rundt et skjema, sier Betsi og henviser videre til daglig leder Nikolaj Christiansen i Finnut Consult.

Avviser klagen

AVVISER KLAGEN: Daglig leder Nikolaj Christiansen i Finnut Consult har sendt brev til Norsk Gjenvinning der klagen avvises.

AVVISER KLAGEN: Daglig leder Nikolaj Christiansen i Finnut Consult har sendt brev til Norsk Gjenvinning der klagen avvises. Foto:

Vadsø kommune har hyret Finnut Consult til å ta seg av prosessen. Og de skal også sende svar på klagen.

Christiansen bekrefter det rådmannen sier om klagen, men han finner det ikke riktig å utdype. Derimot er han klar på at klagen avvises.

– Det går ut et brev om dette i dag. Så gjenstår det å se om Norsk Gjenvinning går videre med saken. De har noen dager på seg, sier Christiansen.

Mer kildesortering

Sist fredag vedtok hovedutvalget for plan, miljø og kommunaltekniske saker (PMK) at det blir betydelig mer sortering av avfallet for husstandene. I stedet for at det meste går i samme pose, skal matavfall og plast sorteres.

Fra før har man egen sekk for papir og papp, mens glass og metall skal leveres til miljøstasjonen eller ett av leveringsstedene. Dette opplegget blir som før.

Når det gjelder matavfall og plast har PMK gitt administrasjonen i oppdrag å utrede et todunksystem. Dette opplyste leder Johnny Aikio til Finnmarken før helga. Han opplyste også at kildesorteringen er satt litt på vent. Opprinnelig så man for seg at det skulle skje i tredje kvartal, men det er endret til årets utløp.

Begrunnelsen er at det tar tid å utarbeide informasjonsmateriell og forberede befolkningen på det som skal skje.

Artikkeltags