SE FEIRINGEN: Vant 10-0, men måtte vente før den endelige jubelen kunne slippes løs

  Norild ble seriemestere i 4. divisjon menn 2018. Video: Frode Jensen

  Norild er klar for opprykk til 3. divisjon.

  DEL

  – Jeg har fått et lite tips om at det skjer noe på Norild-huset i kveld, så jeg skal ned dit med litt Twist.

  Det sier en fornøyd styreleder Stein Mathisen i Norild IL lørdag ettermiddag, etter at det ble klart at Norild er vinnerne av fjerdedivisjon.

  Det var knyttet stor spenning til oppgjøret mellom Norild og Nordlys fra Karasjok tidligere på dagen. Norild var serieleder i forkant, og med seier i siste hjemmekamp, ville laget være ett skritt nærmere seriegull.

  Men tabelltoer Porsanger skulle også i ilden mot Tverrelvdalen. Dersom de også vant, ville det fortsatt være åpent inn i siste serierunde.

  Tok raskt ledelsen

  I Vadsø tok det kun få minutter før det første målet satt for hjemmelaget. Deretter gikk det slag i slag med 3–0 til pause. Kampen endte til slutt 10–0 til Vadsø.

  Se opptaket av kampen HER.

  Dermed var det optimistisk stemning da spillerne gikk av banen, men laget måtte likevel vente en hel time før det ble klart om de ble seriemestre allerede denne helga eller ikke. Tverrelvdalen-Porsanger hadde kampstart én time seinere, og til pause sto det 1–2 til Porsanger.

  Men da kampen ble blåst av til full tid, hadde Tverrelvdalen snudd til 4–2. Dermed var det i Vadsø jubelen brøt løs.

  – Nå er det bare å legge om ferieplanene for dem som vil satse. Nå skal det satses, sier styreleder Stein Mathisen. 

  Har diskutert opprykk

  Et eventuelt opprykk til tredjedivisjon har allerede blitt diskutert flere ganger i Norild-styret.

  – Vi har diskutert det helt siden vi så at det var risiko for det, for å si det sånn. Styret har behandlet saken i hvert fall to ganger. Men vi har ikke tatt helt av ennå, vi måtte nesten vinne serien først, sier han.

  Det er flere utfordringer knyttet til å spille i tredjedivisjon, deriblant lang reisevei til de fleste bortekampene. Underveis i sesongen har Norild hatt god dialog med Bjørnevatn i Sør-Varanger, for å se hvordan de har løst situasjonen.

  – Det blir nesten en tredobling av budsjettet for førstelaget. Men hvis det sportslige er på plass, så skal vi nok klare det økonomiske, tror Mathisen.

  Altså blir det først og fremst et sportslig fokus i Norild framover.

  – Vi må ha 20 spillere som holder et godt fjerdedivisjonsnivå, og så må vi trene dem opp til et middels tredjedivisjonsnivå. Og vi må starte nå, for å se om det sportslige er til stede. Vi har jo en utfordring som alle andre finnmarkslag, nemlig at unge talenter drar på skole. Vi må ha en god treningshverdag for de av dem som fortsatt vil spille for Norild. Også må vi ha en god treningshverdagen for dem som er talenter og fortsatt bor hjemme, sier Stein Mathisen.

  Så selv om det blir feiring for A-laget lørdag kveld, er det ingen grunn til å hvile fram mot siste seriekamp borte mot Porsanger, mener Mathisen.

  – Jeg mener at vi har ingenting å gjøre i tredjedivisjon om vi ikke slår Porsanger, sier han.

  Skuffelse i Porsanger

  I Porsanger var kontaktperson i Porsanger, Reidulf Høybakken, skuffet etter tapet mot Tverrelvdalen. Med seier kunne de fortsatt blitt seriemestere neste helg.

  – Vi er naturligvis skuffet, men sånn er det. Gratulerer Norild med opprykk, sier Høybakken, som lover en hard kamp for Vadsø-laget neste helg.

  Han sier laget falt litt sammen underveis i kampen mot Alta-laget lørdag.

  – Til pause burde vi ledet med to mål mer enn vi hadde. Jeg har ikke sett bedre scoringer i år enn den første scoringen til Porsanger, sier han, som også mener Tverrelvdalen fikk et billig straffespark i løpet av kampen.

  Artikkeltags