Maiken og Markus skal spise pølse med kongen

GÅR IGJEN: Maiken Seim Vorren har gått holmenkollenstafetten før, og har nå fått muligheten igjen.

GÅR IGJEN: Maiken Seim Vorren har gått holmenkollenstafetten før, og har nå fått muligheten igjen.

Artikkelen er over 3 år gammel

I helga skal Maiken Seim Vorren og Markus Larsson gå ungdomsstafett i Holmenkollen. Men før den tid venter pølsefest med selveste kongen.

DEL

I helga er det skifest i Holmenkollen, og to utøvere fra henholdsvis Vadsø skiklubb og IL Polarstjernen er invitert med.

Søndag er det nemlig ungdomsstafett, og da skal Markus Larsson fra Vadsø skiklubb og Maiken Seim Vorren fra IL Polarstjernen representere Finnmark. Med seg på laget har de Marit Klevstad Jakobsen fra Alta IF og Tom Vegard Andersen fra Tverrelvdalen IL.

Får hilse på kongen

TATT UT: Markus Larsson skal gå ungdomsstafetten i Holmenkollen for første gang. Det innebærer også møte med Kong Harald.

TATT UT: Markus Larsson skal gå ungdomsstafetten i Holmenkollen for første gang. Det innebærer også møte med Kong Harald. Foto:

Men å bli tatt ut til ungdomsstafetten, innebærer også mer enn selve rennet. Lørdag ettermiddag får utøverne nemlig tid med kong Harald, når det inviteres til pølsefest i skimuseet.

– Dette blir et arrangement hvor utøverne får mulighet til å snakke med kongen og det vil bli tatt bilder, skriver Skiforbundet i invitasjonen.

Utøverne har også fått informasjon om hvordan man skal hilse på kongen.

– Etikette er å si Hans Kongelige Høyhet når man hilser på kongen, og deretter benevnes han som «kongen», opplyser Skiforbundet.

Og før utøverne kommer så langt, har de fått med seg den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen, der også Vadsøs Daniel Stock skal i aksjon.

LES OGSÅ: Hif-Stein og HFK enige om sammenslåing

Stiller med to lag

Selve ungdomsstafetten arrangeres søndag før kvinnene skal ut og gå sin tremil.

Finnmark skikrets stiller med to lag. Det andre laget består av Kirsten Helsvig Nilsen, Thomas Suhr, Andrine Ch Ordemann Olsen og Sander Lahdenperä Bekkvik delta, alle fra Alta IF.

Artikkeltags