Torsdag formiddag under Varangerfestivalen bestemte Hanne Harila og Ole Henrik Vars at de skulle ta en pause i arbeidet og gifte seg. Gjestene fikk vite om dette via en melding natten før.

– Det var mange som fikk kaffen i halsen, sier Vars under iFinnmarks direktesending fra Finnmarkenteltet torsdag.

Paret har lenge planlagt bryllupet, men har valgt å holde det hemmelig.

– Vi valgte å ikke si det til noen fordi vi ville gjøre det smått og hyggelig, og så sendte vi melding i natt til de vi ville skulle komme og så dro vi til sorenskriveren, forteller Harila.

Kompisgjengen løpte på Cubus for å finne finstas

Den gledelige beskjeden ble sendt rundt etter at paret var ferdig å jobbe i teltet, og det ble fort fullt på havna i Vadsø der bryllupsfesten ble holdt. Paret fikk låne festivalens backstagebåt Goxheim for å feire før de skulle tilbake på jobb. Datteren til Hanne, Ida (6), sto for underholdningen under bryllupsfesten og fikk synge sanger fra Hakkebakkeskogen.

– Vi ville ikke ha det stort, men vi ville jo at noen vi kjenner skulle ha muligheten til å komme på så kort varsel. Min gjeng, guttene i Valy, sto alle sammen opp fem på ti og rent ned dørene på Cubus, kjøpte seg skjorter alle mann og møtte opp, sier Vars.

 

Forelsket seg under festivalen

Han jobber som lydtekniker under festivalen for Valy og Hanne jobber som barsjef i Finnmarkenteltet. Det var der de to møttes for første gang for to år siden.

Møttes for to år siden på jobb under Varangerfestivalen

– Jeg fikk vafler og var solgt med en gang, sier Vars smilende.

– Det var ikke så enkelt, det var det ikke, men det hjalp nok på veien, skyter kona inn.

 

Nå har paret to dager igjen med festivalarbeid foran seg, men de har også fått bryllupssuiten på Scandic som de kan bruke for å slappe av mellom slagene. De nygifte er begge veldig fornøyd med den intime bryllupsfesten på torsdag.

– Det var veldig fint og hyggelig, nå skal vi tilbake på jobb igjen, men det er koselig. Vi fikk være med dem som betyr mye og det er koselig å gjøre noe litt annet enn å bare jobbe under festivalen, for vi jobber jo hele dagen og kvelden, sier Harila.