Nå er det nye parkeringssystemet på plass i Finnmark: – Ingen slipper unna å betale

FORNØYD: Lufthavnsjefen ved Vadsø Lufthavn er fornøyd med det nye parkerinssystemet og tror det blir bra.

FORNØYD: Lufthavnsjefen ved Vadsø Lufthavn er fornøyd med det nye parkerinssystemet og tror det blir bra. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er den nye teknologien til Avinor klar til bruk.

DEL

Det nye parkeringssystemet er et automatisk skiltgjennkjenningssystem. I praksis vil det si at registreringsnummeret på bilen blir tatt bilde av når du kjører inn på parkeringen, og når du kjører ut. I Vadsø er har de nå fått i gang det nye systemet, og på fredag får de det kanskje på plass i Hammerfest.

– Jeg synes det er et veldig enkelt og greit system. Nå kan folk kjøre rett inn på parkeringsplassen uten å tenke på å betale parkeringen eller å få parkeringsbot. De som har det travelt får en mindre ting å tenke på, sier lufthavnsjef ved Vadsø lufthavn, Kjell-Erling Berg.

– Vi holder på denne uken med å få de siste tingene på plass, så hvis alt går som vi håper får vi tatt i bruk systemet på fredag, sier lufthavnsjefen ved Hammerfest lufthavn, Kjetil Kvamme.

LES OGSÅ: Her blir det «umulig» å få parkeringsbot

Ti minutter

Parkeringstiden blir avsluttet så snart du kjører ut av flyplassen igjen. For dem som bare skal hente eller slippe av noen på flyplassen, har de ti minutter på seg før de må betale.

– Man har ti minutter gratis parkering, så de som bringer og henter folk kan kjøre inn og uten å måtte betale, så lenge de holder seg innen for de ti minuttene, forklarer Berg.

LES OGSÅ: Dette er endringene på Alta lufthavn

Det er Avinor som har bestemt at flyplassene skal få denne typen system på alle lufthavner, bortsett fra de aller minste.

– Det er forståelig at de aller minste flyplassene ikke får dette systemet. For oss er det et flott system. Systemet er mye enklere å administrere både for oss og publikum som skal parkere. Man betaler enkelt å greit på automaten i terminalbygget, eller hvis man synes det er for stressende kan man bare kjøre hjem å betale via en nettside til Europark. Men ingen slipper unna selv om de kjører hjem, forklarer lufthavnsjefen i Vadsø.

Kvamme tror systemet blir bra for publikum.

– Det er et mye enklere system enn det vi har nå, så jeg tror det blir bra. Det optimale er jo for kundene og registrere seg på forhånd, så trenger man ikke gå ut av bilen når du skal parkere engang, sier lufthavnsjefen i Hammerfest.

Alle blir registrert

De som ønsker å betale hjemmefra registrerer bare registreringsnummeret på bilen via nettsiden, så får de opp hvor mye de må betale og hvor lenge de har stått. Man må også opprette en bruker.

– Hvis man velger å betale når man kommer hjem har man to dager på seg. På nettsidene kan man lett opprette en bruker å legge inn et kredittkort og registreringsnummer så får man enda mindre å tenke på, sier Berg og legger til at alle bør betale.

– Betaler man ikke innen disse dagene eller via automaten vil man få en regning i posten, og da kommer fakturagebyr i tillegg. Så jeg anbefaler alle og bare betale, sier Berg og humrer.

Kvamme tror alle blir å forstå seg på det nye systemet, men han og kollegaene vil være behjelpelig for dem som trenger det.

– Vi vil kjøre ut informasjon i tiden som kommer og stå å ta imot de reisende å informere hvordan de kan registrere seg og legg inn et betalingskort. Vi oppfordrer alle til å gjøre dette, forteller Kvamme og legger til at han har bare hørt om positive erfaringer med systemet.

– Det er det mest moderne parkeringssystemet som finnes, og de tilbakemeldingene jeg har fått fra dem som allerede har tatt i bruk dette er at det fungerer bra. Det er et skritt inn i framtiden, sier lufthavnsjefen i Hammerfest.

Artikkeltags