Sigurd Rushfeldt jakter spillere i Finnmark: – Vi ønsker spillere herfra

HELT PÅ HJEMMEBANE: Sigurd Rushfeldt sammen med ivrige spillere fra Norild og Polarstjernen i aldersgruppen 2002-2008.

HELT PÅ HJEMMEBANE: Sigurd Rushfeldt sammen med ivrige spillere fra Norild og Polarstjernen i aldersgruppen 2002-2008. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sigurd Rushfeldt tok med seg flere TIL-trenere for å trene og lukte litt på talentene i hjembyen.

DEL

– Han er et stort forbilde, han har spilt i store klubber og det vil jeg også en gang, sier Sigve Eriksen (13) etter en treningsøkt med Sigurd Rushfeldt.

Vadsøværingen og den mest scorende spilleren i eliteserien noensinne, tok turen hjem til Varangerhallen for å inspirere unge fotballspillere. Han tok over fotballtreningen onsdag ettermiddag sammen med andre TIL-trenere. 23 utøvere mellom 9 og 15 år møtte opp til treningen.

– Jeg har truffet ham før, men jeg var litt nervøs i begynnelsen. Det gikk bra, vi fikk lært mye nye øvelser, sier Sander Nicolai Johansen (13).

– Viktigste er treningstalent

Treningen er en del av en det årlige SNN Akademiet til TIL. Neste og siste stopp er Vardø. Akademiet har turnert i Finnmark siden 2008, men det er ikke alltid Rushfeldt er med på reisen. TIL-legenden synes det var godt å komme hjem til Vadsø og så flere talentfulle spillere.

– Det er mange gode med fotballtalent her, men det aller viktigste er å ha treningstalent, å ha lyst til å trene. Man må ha interessen og det koster litt, sier Rushfeldt.

Saken fortsetter etter bildet.

LÆRTE MYE: Sander Nikolai Johansen og Sigve Eriksen (begge 13) ser opp til Rushfeldt og lærte mye ny teknikk med han som trener for en kveld.

LÆRTE MYE: Sander Nikolai Johansen og Sigve Eriksen (begge 13) ser opp til Rushfeldt og lærte mye ny teknikk med han som trener for en kveld. Foto:

– Får sett hva som gror i klubben

Han legger ikke skjul på at TIL er ute etter å hente spillere fra Finnmark.

– Vi er her også for å signalisere og vise at vi ønsker spillere herfra, sier vadsøværingen.

Også TIL-trenere Morten Pedersen og Merethe Johansen var i Varangerhallen onsdag. Norild-trener Pål Johnsen er storfornøyd med besøket og håper at trenerne fra «storklubben» fortsetter å følge med lenger nord.

– Jeg er veldig glad for at de tar seg tiden til å komme hit og at de kanskje også bruker den tiden til å ha litt kontroll på spillematerialet her opp. De får sett hva som gror i klubben og det er artig at de vil.

SAMARBEID: Norild-trener Pål Johnsen (f.v.), Morten Pedersen fra TIL, Frode Jensen fra Norild, Sigurd Rushfeldt og Merethe Johansen fra TIL.

SAMARBEID: Norild-trener Pål Johnsen (f.v.), Morten Pedersen fra TIL, Frode Jensen fra Norild, Sigurd Rushfeldt og Merethe Johansen fra TIL. Foto:

Artikkeltags