Det ferske tiltaket med kildesortering i Vadsø kommune fikk fort mye kritikk av innbyggerne, rettet mot den brune papirposen som skulle holde matavfallet.

Anette Busk var en av dem som måtte gi opp sorteringen. Da hun kastet matavfallet gjorde hun som anbefalt: hadde en eggkartong i bunnen, men det lekket og revnet på midten, melder NRK.

– Det var et tappert forsøk jeg gjorde, men det rant jo over. Det blir ikke noe mer sortering nå før vi får et nytt produkt, sier Busk til iFinnmark.

LES OGSÅ: Kildesorteringen er i gang, men flere er skeptisk: – Det er provoserende, vi burde være stolte

– Vi kan ikke stå for dette

Kritikken mot papirposen har haglet på sosiale medier de siste dagene. Nå legger driftssjef i Masternes Gjenvinning AS, Hans Henrik Kristiansen seg flat.

– Vi er nødt til å legge oss flat. Dette er en prioritert sak, å få en type pose som fungerer bedre. Vi har sett den selv i bruk nå og den holder ikke det som leverandøren lovte. Vi ser selv at det ikke fungerer og vi kan ikke stå for dette, sier Kristiansen og legger til;

– Vi skal gjøre det vi kan for å få et bedre produkt, det vil ta litt tid, men vi skal få det på plass så raskt som vi kan.

LES OGSÅ: – Seriøst, folkens: Skjerp dere!

Jakten på en bedre løsning vil starte mandag morgen. Kristiansen har flere ideer, men vil ikke gå ut med noen før det er diskutert innad i bedriften på mandag.