Derfor har du fått en slik utenfor døren din

GJENNVINNING: Disse boksene lå utenfor mange hus i Vadsø.

GJENNVINNING: Disse boksene lå utenfor mange hus i Vadsø. Foto:

Plutselig dukket det opp røde dunker utenfor husene til Vadsøs befolkning på torsdag. Driftsleder på Masternes Vadsø, Hans Henrik Kristiansen, har forklaringen på hvorfor.

DEL

– Har det ringt mange forvirrede personer til dere i dag?

– Nei, egentlig ikke. Vi la ut informasjon om det på siden vår på Facebook, som veldig mange har likt. De fleste fikk det med seg. Vi har ikke levert ut alle enda, så det kan være vi får noen spørsmål. Vi får spørsmål nesten uansett hva det gjelder, sier Kristiansen.

De nye dunkene er for små elektriske gjenstander og miljøfarlige produkter.

– Man kan også levere elektriske gjenstander på butikkene, du er ikke nødt til å levere til oss, men det er opp til hver enkelt, sier han.

Den røde boksen er ment for at husholdningen skal ha en sikker plass å oppbevare skadelige ting på, som små batterier og lignende. Det er derfor det er barnesikring på boksen.

– Vi vet at når det ligger små batterier rundt omkring er det veldig lett for barn å få det i halsen, men nå har husholdninger en sikker plass å samle slike ting på. Noen tenker at de kan bruke den lille dunken de fikk først til å oppbevare ting som dette, men den er ikke sikret, påpeker han.

Han påpeker også at den nye boksen er rød og derfor signaliserer fare. Det går derfor på fargekoder.

– Hva med de brune papirposene?

– De brune posene er til papp og papir. Vi har bare skiftet ut den hvite posen med en litt større pose og annen farge, forteller han.

Artikkeltags