– Dette er bare så heftig! Dette er et band som pleier å headline Varangerfestivalen. Nå som vi har flyttet Kooperativet til våre nye lokaler, gir det oss muligheten å sette opp slike konserter.

Det sier Robert Lundgren, daglig leder i Vadsø jazzklubb.

Tidligere i vår flyttet Kooperativet fra sitt gamle lokale til ærverdige Vårbrudd med større scene og mer plass til publikum. Det betyr at det nå er mulig å ta imot Violet Road, som skal ut på turné i høst. Fredag 16. november gjester bandet Vadsø.

Klare for turné

Ifølge pressemeldingen fra Vadsø jazzklubb, la Violet Road bak seg et hektisk 2016, og gikk inn i et hvileår i fjor, som ble brukt til å spille inn nytt materiale og lade batteriene.

«I november i fjor gikk bandet i studio i Tromsø sammen med produsent Joel Hamilton, som har vært nominert til Grammy fire ganger. Han har produsert og mikset for artister som Tom Waits, The Black Keys, Elvis Costello og Iggy Pop,» står det i pressemeldingen. 

Nå består bandet av Hallvard Rundberg, Håkon Rundberg, Hogne Rundberg og Kjetil Holmstad-Solberg. I fjor ble det kjent at trommeslager Herman Rundberg var ferdig i bandet. Da Violet Road tok fatt på konsertlivet igjen tidligere i år, uttalte vokalist Kjetil Holmstad-Solberg følgende i en pressemelding:

– Vi er så klare for å spille live som vi aldri har vært før. I 2017 har vi hvilt og jobbet med nytt materiale. Nå skal vi ut av studio, opp av dvalen og ut og spille for folk. Det er det vi brenner for og det vi alltid gleder oss til. Denne gangen sprudler det ekstra av spilleglede og entusiasme for å vise fram nytt materiale.

 

Håper på folk

16. november blir det altså vadsøværingenes tur til et nytt møte med bandet, som har gjestet byen flere ganger før. Blant annet stilte de opp i konkurransen til Varangerfestivalen og Finnmarken, der premien var en hjemme-hos-konsert. Det resulterte i en hagekonsert med utsikt mot Varangerfjorden i 2014.

LES OGSÅ: Kompisen min vant i Lotto, men dette er bedre.

Samme festival spilte de for 800 publikummere i Vadsøhallen. 

– Dette er selvfølgelig et mye større arrangement en det vi pleier å ha på Kooperativet, så vi håper at folk fyller lokalet i november, sier Robert Lundgren.