Enstemmig vedtak om utvidelse av flyplassen: – Jeg er hoppende glad

SUPERGLAD: Hans-Jacob Bønå kunne ikke vært mer fornøyd onsdag da det ble enstemmig vedtatt å bygge ut flyplassen i Vadsø. Foto: Julie Arntsen.

SUPERGLAD: Hans-Jacob Bønå kunne ikke vært mer fornøyd onsdag da det ble enstemmig vedtatt å bygge ut flyplassen i Vadsø. Foto: Julie Arntsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag ble det enstemmig vedtatt i Finnmark fylkesting å starte utvidelse av flyplassen i Vadsø.

DEL

– Jeg er hoppende glad, det er helt fantastisk. Det gir oss mange muligheter i framtiden at vi faktisk får dette inn på den Nasjonale Transportplanen (NTP). Herlig, det er bare herlig, sier en ivrig og kjempeglad ordfører i Vadsø, Hans-Jacob Bønå.

Det hele begynte med et forslag fra Høyre. Forslaget ble så godt mottatt at det underveis ble gjort om til et fellesforslag for alle partiene i fylkestinget som ble enstemmig vedtatt.

– At alle er enige, viser en styrke i Finnmark, at vi står sammen om utfordringer og kan se helheten. Ikke minst er det viktig for å underbygge Vadsø som en mulig framtidig fylkeshovedstad, forteller Bønå.

Et forslag som er kommet for den framtidige utvidelsen er at man vil forlenge rullebanen til fra 997 meter til 1550 meter.

– En slik utvidelse åpner for at jetmaskiner som har rundt 100 seter kan ta av og lande her. Det er allerede satt inn bestillinger på 100-seters Embraer E190-E2. Dette viser at framtiden baseres på større flytyper, sier ordføreren.

Bønå ser på vedtaket som en stor og viktig skritt for reiselivsdestinasjonen Varanger.

– Det er viktig for både reiselivet og arbeidsmarkesregionen. Det er utrolig godt å ha kommet seg over den svært kjente dørstokkmila. Nå er vi kommet oss forbi det vanskeligste, og jeg tror det bare går oppover herfra, sier Bønå.

LES OGSÅ: Ønsker å teste slike fly i Vadsø

Artikkeltags