Startet i det små i 1967 – nå satser Harila millioner på ansiktsløftning

SNOREKLIPP: Børre Kristoffersen sto for snorklippingen. Han bivånes av (t.v.) økonomidirektør Odd Olsen, konsernleder bil Glenn Tore Harila og leder for bilutleieavdeling Geir Støme.

SNOREKLIPP: Børre Kristoffersen sto for snorklippingen. Han bivånes av (t.v.) økonomidirektør Odd Olsen, konsernleder bil Glenn Tore Harila og leder for bilutleieavdeling Geir Støme. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Harila AS satser flere titalls millioner på opprustning av lokalene sine. I Vestre Jakobselv har to av millionene blitt brukt til å skape mer tidsriktige lokaler.

DEL

– «Ansiktsløftningen» er nødvendig for å møte den stadig sterkere konkurransen, ikke minst fra vår største konkurrent, Volkswagen, sier konsernleder for bilsalg, Glenn Tore Harila (47).

LES OGSÅ: Hvert år kniver de om biltronen i Finnmark. I 2017 måtte Hans Andreas gi den til konkurrenten Børre

Ferdig i Jakobselv

Mandag kunne Børre Kristoffersen, leder av konsernets Jakobselv-avdeling, klippe snora som symboliserte sluttstrek for renovering og ombyggingen av salgsavdelingen. Prislappen for arbeidet er på vel to millioner kroner.

– Det er et ganske omfattende arbeid som er utført. Totalt har vi et utstillingsareal på knappe 600 kvadratmeter. I tillegg har vi innredet en kundesittegruppe. Nå har vi også ryddet plass for en egen utstillingsavdeling på ca. 160 kvadratmeter for Volvo, ett merke vi nå også forhandler, og som har slått godt an i Vadsø-regionen, sier Harila.

LES OGSÅ: Bilaktørene samarbeider og starter ny bedrift: – Det er et behov

I fjor solgte avdelingen i Jakobselv 15 Volvoer. Men det er Toyota som er salgsvolumet.

– Fjorårets tall viser at det var 64 som handlet Toyota hos oss. I tillegg solgte vi i 2017 rundt 180 bruktbiler. For øvrig selger vi også Lexus. Men det gjelder kun brukte av det merket, sier Glenn Tore Harila.

Til daglig styrer han bilsalget fra Tromsø, selv om Harila AS har sitt hovedkontor i Vadsø. Konsernet har som kjent også avdelinger i Finnsnes, Bardu, Hammerfest og Alta.

LEDERE: Konsernleder for bilsalg, Glenn Tore Harila og stedlig leder, Børre Kristoffersen er fornøyd med utviklingen i Jakobselv.

LEDERE: Konsernleder for bilsalg, Glenn Tore Harila og stedlig leder, Børre Kristoffersen er fornøyd med utviklingen i Jakobselv. Foto:

Ekspansjon

Seinere i uka skal Glenn Tore Harila til Finnsnes for en tilsvarende seremoni. Der har det også foregått et moderniseringsarbeid til et tilsvarende beløp som i løpet av de siste månedene er gått med i konsernets første avdeling, Vestre Jakobselv.

Det var i 1967 at firmaet Brødrende Harila AS oppsto med forretning i Vestre Jakobselv. Det første året solgte de 21 biler av merket Toyota.

NYTT MILJØ: Det er tilfreds med sitt nye miljø, leder av Avis-avdelingen Geir Støme (t.v.), lærling kundemottak Helle Pettersen, delelagerarbeidet Benedikte Nilsen, stedlig leder Børre Kristoffersen og kunderådgiver Rolf Mannsverk (sittende.)

NYTT MILJØ: Det er tilfreds med sitt nye miljø, leder av Avis-avdelingen Geir Støme (t.v.), lærling kundemottak Helle Pettersen, delelagerarbeidet Benedikte Nilsen, stedlig leder Børre Kristoffersen og kunderådgiver Rolf Mannsverk (sittende.) Foto:

Fra etableringen og fram til 1985 var det flere aksjonærer i firmaet, men det året ble Tormod Harila eneeier, og i 2003 ble Brødrene fjernet fra firmanavnet. Igjen stor kun Harila AS, etterfulgt av avdelingsnavnet.

I 1988 ekspanderte Tormod Harila, som i dag er konsernsjef. Da overtok han Toyota-salget i Alta. To år seinere overtok han forhandlerretten i Tromsø, og flyttet med familien fra Vadsø til Tromsø for å styre forretningen derfra.

I 1996 ble det investert i et større og mer moderne bygg i Jakobselv, det anlegget vi kjenner i dag. Og i 2002 etablerte konsernet seg i Finnsnes og Bardu. Året etter var Harila på plass i Hammerfest.

KUNDETILFREDSHET: For å øke kundetilfredsheten er det avsatt en egen kundeavdeling. Fra venstre Tormod Holko, Lisbeth Harila, Ingunn Øyen, Ernst Rolf Niska og Tone Vollan. Ingunn og Tone jobber er Harila-tilsatt på regnskapsavdelingen.

KUNDETILFREDSHET: For å øke kundetilfredsheten er det avsatt en egen kundeavdeling. Fra venstre Tormod Holko, Lisbeth Harila, Ingunn Øyen, Ernst Rolf Niska og Tone Vollan. Ingunn og Tone jobber er Harila-tilsatt på regnskapsavdelingen. Foto:

Beinhard konkurranse

– I fjor høst kunne vi også ta i bruk nytt bygg i Alta til ca. 20 millioner kroner. Nettopp har vi også kjøpt nytt bygg i Hammerfest, også her er prislappen rundt 20 millioner kroner. I Tromsø ble vi i fjor ferdig med moderniseringsprosjekter til ca. 4 millioner kroner, om lag 2,5 millioner kroner gikk til oppgradering av Lexus-avdelingen, sier Glenn Tore Harila.

LES OGSÅ: Nå satser selskapet 20 millioner kroner i denne byen: – Vi har fantastiske ansatte som har skapt betydelige resultater

VOLVO: Glenn Tore Harila i den nye avdelingen for Volvo.

VOLVO: Glenn Tore Harila i den nye avdelingen for Volvo. Foto:

Leder av avdelingen i Jakobselv, Børre Kristoffersen sier at det neste som står på agendaen av investeringsprosjektet er på oppretnings- og lakkavdelingen.

– Det er fortsatt litt usikkert når det arbeidet kommer i gang, sier Kristoffersen.

Konsernet Harila AS hadde i fjor en omsetning på ca. 600 millioner kroner og solgte 730 nybiler og 1100 bruktbiler. Antall ansatte i konsernet er vel 150.

– Vi har en stor omsetning, og økonomien er meget bra, men konkurransen i bilbransjen er beinhard. Derfor må vi alltid vurdere hvordan pengene skal anvendes, sier konsernets økonomidirektør Odd Olsen, som også overvar åpningen av den nye salgsavdelingen.

LYSERE: Utstillingslokalet er blitt mer oversiktlig, lysere og mer tiltalende.

LYSERE: Utstillingslokalet er blitt mer oversiktlig, lysere og mer tiltalende. Foto:

Artikkeltags