Bare tre uker før premieren i Tromsø døde faren brått. Da måtte Thomas skrive om showet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag har Thomas Leikvoll premiere på showet "for gammel til å dø ung" i Tromsø.

DEL

Da billettene til showet ble lagt ut for salg sikret faren seg de to første.

Han ville ta med sin nye kjæresten nordover for å se sønnens premiere – og vise henne landsdelen han kom fra.

– Pappa har alltid vært min største fan. Det er han jeg har fått latter og humor fra. Det kom som et sjokk på oss alle at han gikk bort, forteller Thomas Leikvoll fra Vadsø.

Leikvoll er for de fleste et kjent navn og ansikt etter mange år i TV-ruta og som komiker.

Nå har han satt opp sin første helaftens forestilling, og forteller at det blir et selvransakende show som de fleste nok vil kjenne seg igjen i.

Først Tromsø, så resten av landet

– Jeg har levd mer enn halve livet, og det er på tide å se tilbake med et skråblikk på hva man drømte om som ung og hvordan det har gått. Jeg skulle bli rockestjerne og TV-stjerne. Den TV-biten er jo i og for seg oppnådd, men graden av suksess kan nok diskuteres, sier Leikvoll lattermildt.

En rød tråd er viktigheten av å ikke slutte å drømme, og gjennom forestillingen gir han seg selv mye juling gjennom å fortelle om tabber, katastrofer og en og annen suksess.

Thomas Leikvoll bor i Oslo og pappaen bodde i Moss den siste tida.

At premieren ble lagt til Tromsø, er likevel ikke tilfeldig.

– For oss som kommer fra Vadsø har Tromsø alltid vært den viktigste storbyen. Jeg husker første tur dit som ung svært godt, sier Leikvoll.

Etter Tromsø står resten av Nord-Norge for tur før han tar showet med seg til hovedstaden.

En hyllest til pappa

Like før premieren kom altså sjokket om farens bortgang – og ettersom faren har vært en viktig støttespiller gjennom hele livet for Thomas, har forestillingen nå blitt en hyllest.

– Jeg har aldri tvilt på om jeg skulle gjennomføre premieren. Han var god til å drømme, og nå gjør jeg forestillingen for ham. Men det skal ikke bli noen sippeforestilling, altså, lover Leikvoll.

Meningen var altså at pappaen skulle være i salen sammen med kjæresten. Slik gikk det ikke.

– Men hun kommer opp for å se på. Det er veldig rørende og gjør det ekstra spesielt. det blir en sterk forestilling og jeg er spent på hvor godt jeg holder når teamet kommer opp. Men jeg skal hylle livet og ikke dvele med døden, sier Leikvoll.

Artikkeltags