Søkte etter sjef til jobb som ikke finnes

LA SEG LANGFLAT: Selveste «Fylkesmannen» la seg langflat og tok selvkritikk via en facebookmelding som ble lagt ut onsdag ettermiddag.

LA SEG LANGFLAT: Selveste «Fylkesmannen» la seg langflat og tok selvkritikk via en facebookmelding som ble lagt ut onsdag ettermiddag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fylkesmannen i Finnmark er på leiting etter en ny sjef. I annonsen ble det ropt ut etter en juridisk seksjonsleder. Men – hva er nå egentlig det, da?

Det spørsmålet går til kommunikasjonsrådgiver Anna Solvoll Rognmo hos Fylkesmannen.

– Spør du meg, så må jeg nesten spørre deg. Etter at vi oppdaget denne tabben har jeg lett og lett etter noe som kan passe beskrivelsen, men det finnes altså ikke, humrer Solvoll Rognmo, som er en av mange som fikk annonseteksten til sjekk før den ble sendt til publisering i lokalavisene.

Lurte seg forbi mange

Ifølge Rognmo var det et sted mellom 10 og 15 mennesker som med kritisk blikk saumfarte annonseteksten. Ingen reagerte på overskriften. I alle fall ikke før det var for sent.

– Juridisk seksjonsleder, du liksom. Hva er det? Er det en som er litt juridisk av seg, spør Rognmo, som tidlig onsdag ettermiddag – da annonsen for lengst var å lese i avisa – la ut følgende melding på Fylkesmannens facebookside;

«Vi tar selvkritikk for denne annonsen. Det holder altså ikke at du er litt juridisk av deg for å bli leder på juridisk seksjon hos oss...»

Har fått høre det

Personalrådgiver Anne Marte Jansberg og kollega Rognmo oppdaget nesten synkront hva som var feil i annonsen.

– Vi fikk gitt beskjed, men for å si det litt pent så ble det litt kluss med å få den beskjeden videre slik at annonsetittelen ble rettet opp. Vi har fått høre det, for å si det sånn, men her er det rom for å begå feil så lenge de ikke truer liv og helse. Det hele er blitt tatt med godt humør, sier Anna Solvoll Rognmo.

Nye stillinger

Som et resultat av annonsetabben har vittige hoder i Statens Hus i Vadsø allerede lansert flere forslag til nye titler.

– He, he, ja da. Det var en som kom til meg og spurte om det kunne bli opprettet stilling som biologisk seksjonsleder. Og det skal du vel ikke se bort fra, ler Solvoll Rognmo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken