18-åringen som ble tatt med hjemmelagd eksplosiver, får redusert straff

SPERRET AV: Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo og en mann ble pågrepet etter funnet av en improvisert sprengladning i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

SPERRET AV: Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo og en mann ble pågrepet etter funnet av en improvisert sprengladning i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Mannen, med bakgrunn fra Vadsø, ble pågrepet med en hjemmelagd, eksplosiv innretning på Grønland i fjor. Borgarting lagmannsrett dømte han til ett års fengsel, men nå har saken vært i Høyesterett.

DEL

Dette melder VG.

I Høyesterett er mannen dømt til ti måneders fengsel.

– Lagmannsretten kom til at handlingen var grov, mens Høyesterett kom til at det var en helt vanlig overtredelse. Det er viktig. Høyesterett har også reduserte straffen og endret lovanvendelsen helt, sier domfeltes forsvarer, Nils Christian Nordhus, til VG.

18-åringen, som er russisk statsborger, var 17 år da han ble pågrepet og siktet i april i fjor, etter at det ble funnet en sprengladning på Grønland. Sprengladningen var en hjemmelaget bombe av lightergass og splinter fra et nettinggjerde tapet sammen i en pose.

LES OGSÅ: 18-åring dømt til fengsel for improvisert sprengladning

Artikkeltags