Mobbing opp politisk etter slåssing og drapstrusler på skolebussen

BRÅK: Elever som følger skolebussen ut av Vadsø, opplever mye bråk. Onsdag fulgte to politifolk med på deler av turen. Nå tas saken opp i formannskapet.

BRÅK: Elever som følger skolebussen ut av Vadsø, opplever mye bråk. Onsdag fulgte to politifolk med på deler av turen. Nå tas saken opp i formannskapet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Barneskolen vil orientere politikerne i Vadsø om situasjonen.

DEL

– Det gjør meg oppriktig trist å lese de nyhetssakene som har blitt presentert de siste dagene knyttet til barn og unge som har opplevd alvorlig trakassering på skolebussen og i andre sammenhenger, sier Vadsø Aps Kristian Wengen i en anmodning til ordføreren i Vadsø.

LES OGSÅ: Vill slåssing, drapstrusler og mobbing på skolebussen

Onsdag fortalte både iFinnmark og NRK Finnmark om hva som har skjedd på skolebussen på ruta Vadsø-Skallelv. Nå skal saken tas opp ved førstkommende formannskapsmøte torsdag.

Ledelse ved skolen skal orientere

Representanter for ledelsen ved Vadsø barneskole vil stille opp på møtet for å orientere politikerne om situasjonen og hvilke grep som har vært gjort.

– Jeg tror det er viktig at vi ser at det som skjer på skolebussen ikke er isolerte hendelser. Dette er sannsynligvis symptomer på at noe ikke er som det skal i deler av barne- og ungdomsmiljøet i vår kommune. Vi må sammen prøve og komme til bunns i dette så vi raskt kan få iverksatt tiltak som virkelig kan gjøre en forskjell, sier Wengen i anmodningen til ordføreren.

LES OGSÅ: Foreldre: – Skolebussen er blitt en kamparena

Han understreker at barneskolen er en sentral samarbeidspartner i arbeidet.

– Medieoppslag bekrefter at vi har krevende utfordringer som vi ikke klarer å løse. Vi mener at kommunens ledelse snarest må komme på banen og redegjøre for hvilke tiltak som settes i verk, sier styret i Vadsø Ap i sin uttalelse.

– Skal ha elever som viser folkeskikk

Rektor Beate Aronsen ved Vadsø barneskole har tidligere uttalt til iFinnmark at de har tatt tak i problemene.

– Vi har hatt egne møter med elevene, og vi har vært i klassene. Det har vært møter med foreldrene som har barn på denne ruta. Vi har også snakket med foreldrene til elevene som har stått bak uroen. Det som har kommet fram de siste dagene, er episoder som har skjedd tidligere. Nå går det mye bedre på bussen, og vår fagleder Arne Leikvoll forebygger nå. Vi skal ha elever som viser folkeskikk, sa Aronsen hun før helga.

Artikkeltags