Charlotte Alvilde (20) fikk aldri gått «knask eller knep» som liten. I kveld følger hun tre små fra dør til dør i Vadsø

ENDELIG MED PÅ HALLOWEEN: Charlotte Alvilde Halstensen Antonsen (20) stiller frivillig opp for barnefamilier i Vadsø, hvor de voksne ikke kan bli med på «knask eller knep».

ENDELIG MED PÅ HALLOWEEN: Charlotte Alvilde Halstensen Antonsen (20) stiller frivillig opp for barnefamilier i Vadsø, hvor de voksne ikke kan bli med på «knask eller knep». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Charlotte Alvilde (20) fikk ikke feiret Halloween som liten – nå stiller hun opp for familier som ikke kan gå med sine barn. – Jeg gjør det gratis, for det er en glede både for meg og ungene, sier hun.

DEL

– Jeg har sett skrekkfilmer siden jeg var liten, jeg vokste opp med det i stedet for barne-tv, men jeg fikk aldri gå «knask eller knep», sier Charlotte Alvilde Halstensen Antonsen (20).

Hun har i mange år bodd i fosterhjem i Tana, og det var lange veier å gå mellom hvert hus. Derfor droppet Charlotte Alvilde «knask eller knep» da hun var yngre, selv om hun synes det var spennende.

– Det er en veldig fin tradisjon, som jeg alltid har likt, men jeg fikk ikke muligheten, for det var kilometer mellom hvert hus.

LES OGSÅ: Skrev om uforklarlige hendelser: – Så begynte kniven og snurre av seg selv

Hjalp trebarnsmor

I fjor flyttet Charlotte Alvilde til Vadsø, hvor hun er fra, og det ble endelig tid for at hun kunne delta i Halloween-tradisjonen.

– I fjor gikk jeg sammen med en venninne på min alder, men det føltes litt rart fordi vi er egentlig for store til å gå «knask eller knep». I år ønsket jeg å gå med dem som er yngre, forteller 20-åringen.

Tirsdag formiddag brukte hun Facebook til å finne foreldre som ikke kunne ta egne barn med på «knask eller knep». Hun ville stille opp som følge og sminkør for de små.

– Jeg tenkte at jeg ville hjelpe de som ikke kunne gå med ungene sine selv på grunn av jobb eller sykdom. Jeg gjør det gratis, for det er en glede både for meg og ungene, sier Charlotte Alvilde.

Fikk napp

Når iFinnmark er innom er hun i full gang med å sminke tre små barn klar for en runde fra dør til dør i Vadsø. En trebarnsmor tok nemlig kontakt og var takknemlig for at Charlotte Alvilde kunne ta barna hennes med på leken denne tirsdagskvelden. Hun ønsker ikke at barna blir avbildet i artikkelen.

Dette knepet bør du lære barna på Halloween

Artikkeltags