Gå til sidens hovedinnhold

Finnmarken får egen redaktør

Artikkelen er over 6 år gammel

Finnmarkens ledelse tar ett skritt tilbake i samarbeidet med Finnmark Dagblad. De to avisene skal ikke lenger ha felles redaktør. I dag lyses det ut stilling som ansvarlig redaktør i Finnmarken.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmarken, Finnmark Dagblad og Finnmarksposten, Arne Reginussen, sier dette er et resultat av de erfaringer som er gjort siden nyttår, og ikke minst tilbakemeldinger fra lesere og annonsører.

Lokal forankring

– For oss er dette en erkjennelse av at vi må få den lokale forankringen tilbake i større grad enn tidligere. Derfor ansetter vi nå en egen ansvarlig redaktør i Dagbladet Finnmarken. Vi ser helt klart at det er viktig for Øst-Finnmark at Finnmarken har en sterkere lokal tilhørighet og en klar røst i regionen som har sitt fokus i øst, sier Reginussen.

Han skal fortsatt være daglig leder i Finnmarken, men redaktør bare til den nye er på plass. Stillingen er altså lyst ut. Søknadsfrist er satt til 15. juli.

Har lyttet

Det var i fjor at Finnmarken og Finnmark Dagblad fikk felles redaktør. Og fra februar inngikk man et meget tett samarbeid mellom redaksjonene, men det har hele veien vært to forskjellige papiraviser.

– Som vi har sagt tidligere, det handler om å legge øret til bakken å lytte til folkets puls. Det har vi gjort. Vi skjønner at det er langt fra Hammerfest og Alta til Øst-Finnmark, og derfor er det viktig at vi får på plass en egen røst i redaktørstolen i Øst-Finnmark, som på en bedre måte kan speile det som skjer i regionen, og utelukkende kan ha fokus på øst, sier Reginiussen.

– Har du fått telefon fra mange sinte lesere?

– Det har kommet en del innspill, de aller fleste har vært saklige, og det er det vi nå har lyttet til. Det er flott at leserne bryr seg om lokalavisa, og nå vil vi imøtekomme det sterke ønsket fra våre lesere om tydeligere lokal profil. Vi har allerede gjort flere grep for å komme kritikerne i møte, og nå går vi enda lenger, sier Reginussen.

Må samarbeider

Det vil imidlertid fortsatt bli en del felles stoff. Reginussen begrunner dette med at det er færre journalister på grunn av annonsesvikten alle aviser opplever. Følgelig må de to avisene hjelpe hverandre i enda større grad enn i de gode årene.

– Samarbeid er nødvendig hvis avisene skal overleve. Så enkelt er det. Men jeg tør påstå at det beste fra Finnmark Dagblad godt tåler å stå i Finnmarken og omvendt. Mange av sakene har interesse over hele fylket. Og husk at det er veldig få som leser begge avisene, sier han.

Suksess på nett

Det som ikke endres på, er at de to avisene fortsatt skal ha felles nettsted; iFinnmark.no

– Denne satsingen har utvilsomt vært en suksess. Vi har nådd måltallene med god margin og tilbakemeldingene er overveiende positive, både fra øst og vest, sier Reginiussen.

Han skal fortsatt ha redaktøransvaret i Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og iFinnmark.no. I Finnmarken skal han kun være med på den kommersielle siden.

– Finnmark er et lite fylke, og vi vil fortsatt være avhengig av synergier. Det vil fortsatt være nært samarbeid mellom Finnmarken og Finnmark Dagblad både redaksjonelt og på markedssiden, men med redaktørgrepet både håper og tror vi at leserne i øst blir mer fornøyde og at Finnmarken får en tydeligere stemme, sier Arne Reginiussen.

Styreleder i Dagbladet Finnmarken, Ronni Møller Pettersen, håper på mange søkere til stillingen som ansvarlig redaktør i Finnmarken.

– Dette er en av de mest spennende jobbene i Nord-Norge. Å få være med på det som skjer nå med situasjonen i Russland, ta pulsen på dagliglivet i regionen og sette dagsorden med de mange spennende historiene som finnes der, er en fantastisk mulighet, mener Pettersen.

Fornøyd tillitsvalgt

Tillitsvalgt for journalistene i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, er godt fornøyd med at avisa får egen redaktør.

– Det er ingen hemmelighet at vi som jobber i Finnmarken, var skeptiske da vi skulle få felles redaksjonell ledelse med Finnmark Dagblad. Finnmark er et stort fylke, og forskjellene mellom øst og vest er store. Derfor er vi glade for at ledelsen nå tør å ta et skritt tilbake, sier Renslo Sandvik.

Hun legger til at Finnmarken skal være en formidler av lokale nyheter og historier fra Øst-Finnmark, og da er man avhengige av å være til stede.

– Dette gjelder selvfølgelig journalistene, men også redaktøren, så denne beslutningen gjør oss mye bedre rustet for å klare dette. Nå gjelder det bare at rett person melder sin interesse, sier Renslo Sandvik.

Kommentarer til denne saken