Tidligere i år flyttet Karoline Andreassen Tandberg fra Vadsø til Sarpsborg sammen med familien sin. Men det betyr ikke at hun har lagt vadsølivet bak seg. Denne helga vender hun hjem igjen for å stå på scenen sammen med bandet hun har frontet i ti år.

– Vi har faktisk spilt sammen i ti år nå, så det har blitt mitt lille hjertebarn. Vi har knadd og utviklet det de siste ti årene. Det betyr veldig mye for meg, det bandet, sier Karoline Andreassen Tandberg.

Ville fortsette

I tillegg til Karoline, består bandet av pappa Magne Andreassen, Ton Ola Rudi, Arnfinn Moen og Silje Ærø. Når frontfiguren Karoline nå skulle flytte, bestemte de fem seg like fullt for at bandet skulle bestå.

– Vi bestemte oss for at Båssa Jåssers skal leve videre i en eller annen form. Det blir ikke helt på den samme måten som før, men det skal være Båssa Jåssers. Vi har fått såpass god respons på de tidligere konsertene, spesielt i fjor til jul da det var smekk full kirke. Forventningene og ønsket fra publikum er der, sier Karoline.

Når de nå bestemte seg for ny julekonsert, var planen egentlig at det var The Båssa Jåssers uten Karoline som skulle på scenen.

– Men alle som kjenner meg, vet jeg ikke klarer å holde meg unna. Så nå er jeg med som en gjesteartist, sier hun.

Mange involverte

Dem er det flere av på denne konserten. Far og datter Geir og Pia Karikoski er med, så også Karolines søster Julie Andreassen, Andreas Martin Jacobsen Vorren (alle på vokal) og Christina Zahl (på fløyte). I tillegg har næringslivet engasjert seg, og bidratt til at konsertbillettene inngår i en pakke med hotellovernatting og restaurantbesøk for dem som måtte ønske det.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

Konserten i seg selv omtales som et slags juleverksted.

– Vi setter sammen kjente og ikke fullt så kjente julemelodier til en konsert som er typisk for The Bossa Jåssers. Litt alvor og litt jåss, sier Karoline.

Og for første gang har bandet med seg en produsent for å hale i land det hele. Hans Stapnes har god erfaring med slike oppdrag, og holder regien med stramme øvelser når bandet først er samlet. Denne gangen har det først og fremst vært snakk om en hektisk øvingshelg.

– Jeg er jo vant til være diktator, men nå har vi hyret inn en produsent, og det er litt rart. Det har vært nødt til å være konsentrert øvelsestid for å få inn alle gjestene, det er en iskald plan, sier hun.

Men at resultatet blir bra, det er hun ikke i tvil om.

– Det kommer til å bli veldig bra!