Gå til sidens hovedinnhold

Dobbelt jubileum i Finlands tegn

Artikkelen er over 3 år gammel

I helga inviterer Vadsø norsk-finsk forening til to store markeringen; 100-årsjubileet for Finlands selvstendighet og 40-års markering av innvielsen av innvandrermonumentet.

Maarit Garvo, leder for foreningen i Vadsø, sier at arrangementene også er en del av Norsk-finsk forbunds kulturmarkering. Både Vadsø museum og fylkesbiblioteket er med å markere de to begivenhetene.

Kulturelle innslag

Kommende lørdag er i all hovedsak avsatt til kulturelle innslag.

I Tuomainengården vil Vadsø Museum montere en utstilling som har fått navnet «Monumentjubileet». Da er det også åpning av sommerkafé og musikk av Vesisaaren kantelettaret.

På fylkesbiblioteket har den tidligere Vadsø-kunstneren Arvid Sveen en fotoutstilling, og tidlig ettermiddag holder Reidar Bakke et spennende og interessant foredrag med tittelen «Læstadianske sangtradisjoner».

Lørdag ettermiddag og kveld er det duket for finske kulturdager på samfunnshuset i Vestre Jakobselv. Tidlig kveld opptrer blant andre Ruija Trio fra Sodankylä. På Kvelden spiller «Jakobselvgutta» opp til dans.

Ambassadebesøk

Søndagens arrangementer åpnes med gudstjeneste i Vadsø kirke ved den finske presten i Norge, Anssi Elenius. Fossekallen-kor er til stede med sang/salmer.

Etter gudstjenesten blir det tale og kransenedleggelse ved innvandrermonumentet, og dagen avsluttes med festkonsert i Vadsø kirke.

Maarit Garvo sier at blant gjestene som vil overvære arrangementene er Finlands ambassadør i Norge, Erik Lundberg og den norske ambassadøren i Helsingfors, Åge Grutle.

Det er kun ett av arrangementene der det kreves inngangsbetaling; festen på samfunnshuset i Jakobselv lørdag kveld.

 

Kommentarer til denne saken