Anker fengselsdom etter å ha utført livsfarlige knivstikk mot vitale organer

Flere personer dro ut til Fabrikkveien på Vadsøya for å finne ut av en konflikt. Det endte med at en mann i starten av 20-årene ble påført et knivstikk i halsen.

Flere personer dro ut til Fabrikkveien på Vadsøya for å finne ut av en konflikt. Det endte med at en mann i starten av 20-årene ble påført et knivstikk i halsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tiltalte mener det dreide seg om nødverge. Nå går ankesaken i lagmannsretten.

DEL

I mars i fjor skal en 19 år gammel mann forsøkt å drepe en annen mann i 20-årene i Vadsø, ved å stikke han med kniv. Mannen ble i januar dømt i Øst-Finnmark tingrett til fire år og åtte måneder i fengsel. 19-åringen mener det dreide seg om nødverge.

Dommen ble anket, og nå behandles den av Hålogaland lagmannsrett.

Retten har satt av tre dager til saken, som går på Fylkeshuset i Vadsø.  Ankesaken startet onsdag morgen.

Hendelsen skjedde i forbindelse med en krangel utenfor Fabrikkveien 35 i Vadsø på kvelden 22. mars 2016.

Stikket var ikke livstruende, men påtalemyndigheten mener mannen forsøkte å drepe. Tiltalte selv mener det dreide seg om nødverge, og beskrev en kampsituasjon for tingretten.

I dommen fra Øst-Finnmark tingrett sto det:

– Retten finner at tiltaltes livsfarlige knivstikk mot vitale organer var så alvorlig at handlingen er straffverdig. Drapsforsøk er en særs grov voldsforbrytelse, som her fort kunne medført døden om kniven bare hadde truffet litt annerledes.

Tiltalte erkjenner seg ikke skyldig i saken.

Les om dommen fra Øst-Finnmark tingrett her: Får 4,5 års fengsel for drapsforsøk: – Kunne fort medført døden om kniven bare hadde truffet litt annerledes

Artikkeltags