Gå til sidens hovedinnhold

For to år siden lagde Sondre Justad fest utenfor institusjonen, nå vil lokalt band gjenta suksessen

Artikkelen er over 3 år gammel

Vadsø ungdomssenter inviterer hele befolkningen til konsert onsdag.

– Vi gleder oss til å gjennomføre dette igjen! Vi har hengt opp plakater i Vadsø og Jakobselv, og fått 600 flyers, som vi har lagt i postkassene til folk. Så vi håper jo at så mange som mulig kommer!

Det sier avdelingsleder Ståle Pettersen, som onsdag er klar til å ta imot gjester på plattingen utenfor Vadsø ungdomssenter. Der skal vadsøbandet Whateverland spille, og Pettersen håper det vil trekke mange besøkende.

Trenger flere fosterhjem

Dette er tredje året på rad ungdomssenteret inviterer til utekonsert. Første gang, i 2015, vant de en hjemme-hos-konsert med Sondre Justad i regi av Finnmarken og Varangerfestivalen, og den suksessen gjorde at de selv fulgte opp med egen konsert på samme i tid i fjor.

I tillegg til å lage liv for beboerne og knytte beboere og befolkning sammen, er formålet med konserten viktig: Å rekruttere flere fosterhjem. Dette er en kampanje som pågår i hele region nord i Bufetat, som samarbeider med Arctic Race of Norway.

– Grunnen til at vi har konserten er fosterhjemskampanjen som kjøres sammen med sykkelløpet. Her synliggjøres behovet for fosterhjem, samtidig som vi hedrer fosterforeldrene, forklarer Ståle Pettersenl.

Lokker med boller og brus

Og mens Bufetat er til stede når sykkelløpet arrangeres, er det også ulike begivenheter flere steder i regionen. Og i Vadsø inviterer altså ungdomssenteret til utekonsert.

– Vi har fått komme med forslag selv, og har valgt å gjøre det på denne måten. Vi stiller med hjemmebakte boller og brus, og håper så mange som mulig benytter anledningen til å komme hit, sier han.

Whateverland består for øvrig av Terje Baumann, Geir Karikoski, Leif Basso, Torgrim Jankila og Stian Feldt Didriksen.

 

Kommentarer til denne saken