– Golfen er en god mulighet til å rehabilitere grupper som ellers er inaktive og har få tilbud, sier Jens Betsi, leder i Varanger golfklubb.

I helga hadde klubben besøk av presidenten i Norges Golfforbund, Marit Wiig, som slo i gang årets Helse-tour. I tillegg til en runde på golfbanen, var hun med da golfklubben hadde møte med lag og foreninger. Målet var å snakke om golf, helse og aktivitet gjennom golf, og blant de frammøtte var Nav-leder Beathe Harila og revmatikerforeningens Margareth Rushfeldt.

– Jeg mener møtet fikk folk til å åpne øynene for at det kan være annet bruk av golfanlegget, og at man kan få nye grupper inn i golfsporten. Man trenger ikke nødvendigvis spille golf. Golfbanen er en sosial arena, uansett om man spiller golf eller ikke. Det er også en arena for aktivitetsbaserte oppgaver med lav terskel, sier Jens Betsi.

Han nevner den store gressflaten som kan stelles som eksempel.

– Det gjøres på dugnad i dag. Vi kommer sikkert til å gjøre det på dugnad framover også, men mulighetene er der, sier Betsi.

Trenger ikke dyrt utstyr

Med til Varanger var også golf-ildsjel Svein Einarsbøl fra Asker, som reiser landet rundt i bobil for å promotere nettopp golf og helse. Han fortalte om erfaringer fra andre steder i landet, og om muligheten for å tilrettelegge sporten for personer med Alzheimer, rus og psykiatri, innvandrere og flyktninger.

– Det er mange ting de har gjort. Og hvis man bare klarer å berge én som for eksempel har vært eksponert for rus, så har man oppnådd noe, sier Betsi.

Han mener også det ikke er nødvendig å la seg skremme av utstyrsbehovet innen golfsporten.

(Saken fortsetter etter bildet.)

 

– Som i alle andre sporter, så er det ikke måte på hvor mye penger du kan bruke om du vil. Men for de fleste er det nok med bitte litt. Det er noen myter rundt det der som slettes ikke gjelder, sier han, som også opplyser om at Varanger golfklubb har investert i utstyr som er tilgjengelig for folk som ønsker å prøve i Kariel.

(Saken fortsetter etter bildet.)

 

Samler inn til kreft

Lørdagens arrangement inkluderte også gjennomføring av årets Pink Cup, en turnering som arrangeres samtidig over hele landet, og der inntektene går til kreftforskning.

– Jeg sier som president Marit Wiig sa: Så vidt vi vet, er vi den eneste idretten som samler inn penger til andre forhold enn vårt eget. Vi har samlet inn mange millioner til brystkreftsaken, og det er vi stolte av, sier Betsi.