iFinnmark sender direkte fra Vadsøsprinten: – At Daniel Stock med flere stiller til start er stort

DIREKTESENDING: Journalist Ole Gunnar Onsøien er klar for å dekke Vadsøsprinten med iFinnmark for første gang, hvor Tom Rosanoff (t.v.) er speaker.

DIREKTESENDING: Journalist Ole Gunnar Onsøien er klar for å dekke Vadsøsprinten med iFinnmark for første gang, hvor Tom Rosanoff (t.v.) er speaker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For første gang sendes sprinten direkte, og arrangøren tror det blir folksomt på stadion.

DEL

– Vi hadde et tilsvarende arrangement i fjor, med rundt 40 deltakere og nå vil vi gjenta suksessen. Jeg tror det vil komme langt flere i år, sier rennleder og skitrener Tom Rosanoff, som også er speaker under Vadsøsprinten som iFinnmark sender direkte fra på torsdag.

Vadsø skiklubb ønsker å gjøre stas på Stock, som i det siste har gjort det veldig godt og etablert seg i verdenscupen.

– Daniel er et forbilde, men han er også en fin fyr og tar seg tid til å snakke med folk. At han kommer opp er absolutt ikke dumt for rekrutteringen, forteller Rosanoff.

Fotballutøvere i sprinten

Skitreneren tror det vil bli vanskelig å slå Stock i løypa, men mener det er lov å prøve seg. Flere nykommere skal teste sprintferdighetene på torsdag, deriblant fotballklubben Norild sitt seniorlag, som skal stille med rundt ti menn i løypene. Rosanoff håper også at skiløpere fra Nesseby, Vestre Jakobselv og Tana tar turen til Vadsø på torsdag. Skikarusellen for barn vil også pågå samtidig, så det kan fort bli folksomt på stadionet.

– Det blir veldig morsomt samtidig som det blir et ordentlig arrangement med god trening for Daniel og teamet.

Som speaker vil nok Rosanoffs stemme bli hørt på iFinnmark sine nettsteder, hvor arrangementet skal direktesendes.

– Jeg håper at flest mulig kommer på stadionet for å følge med, men for dem som ikke har muligheten er det jo kjempeflott at det streames, forteller Rosanoff.

– Vi ser på sport med nye øyne

iFinnmark har tidligere sendt direkte fra fotballturneringer i Lakselv, Kirkenes og Hammerfest hvor interessen har vært stor.

– Vi har jo gjennom flere streaminger sett at lesere og seere er veldig interessert i sport. Nå ser vi utover fotball, for dette er den nye måten å dekke sporten på. Folk vil se når det skjer, og ikke lese om resultatene i ettertid, der er interessen sterkt dalene. Vi ser på sport med nye øyne, sier iFinnmarks digitalredaktør Stian Eliassen.

Direktesendingene fra fotballturneringer i øst og vest har vist seg å være en stor suksess, med over 20.000 seere. Dette blir første gang at iFinnmarks sender direkte fra skisporet.

– Interessen har mildt sagt vært overveldende og det gir mersmak. Dette er første gang vi dekker langrenn, og vi er spente på både interessen og hvordan det blir produksjonsmessig. Det blir spennende å se hvordan de lokale gjør det mot World Cup deltakere. At Daniel Stock med flere stiller i start er stort, sier Eliassen.

Direktesending er noe man vil se mer av framover, og digitalredaktøren håper de som driver med idrett vil kontakte iFinnmark når det skjer noe.

Artikkeltags