Kommunikasjonssjefen vil ikke kommunisere om unnskyldning

Her er innlegget kommunikasjonssjef i Finnmark fylkeskommune, Trond Magne Henriksen, la ut på fylkeskommunens hjemmesider.

Her er innlegget kommunikasjonssjef i Finnmark fylkeskommune, Trond Magne Henriksen, la ut på fylkeskommunens hjemmesider. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunikasjonssjef Trond Magne Henriksen i Finnmark fylkeskommune vil slettes ikke si om han vil be Finnmark Dagblads journalist Vanja Skotnes om unnskyldning.

DEL

– Fylkeskommunens prosess i forkant av publiseringen, og formen på innlegget i denne saken, var i strid med god forvaltningsskikk. Ombudsmannen ber fylkeskommunen om å vurdere å endre eller slette innlegget og om det skal gis en unnskyldning til journalisten. Det bes om at ombudsmannen holdes orientert om hva fylkeskommunen foretar seg i saken.

Det var Sivilombudsmannens konklusjon om innlegget som kommunikasjonssjef Trond Magne Henriksen la ut på fylkeskommunens sider.

LES SAKEN: Sivilombudsmannen med knusende «dom» mot fylkeskommunen

Mandag sendte iFinnmark Henriksen en tekstmelding med spørsmål om han vil be journalist Vanja Skotnes om unnskyldning, slik Sivilombudsmannen ber fylkeskommunen vurdere. Henriksen besvarte ikke sms-en.

På direkte henvendelse tirsdag vil han heller ikke svare.

– Du ser vi har lagt ut vårt svar på vår hjemmeside. Og den har vi oppdatert litt. Så der finner du våre svar, sier Henriksen da iFinnmark tar kontakt.

HER kan du lese hva Finnmark fylkeskommune har lagt ut.

– Men der svarer dere ikke på om dere vil be journalist Vanja Skotnes om unnskyldning, som sivilombudsmannen tar opp.

–  Jeg viser til vårt svar på hjemmesiden, fastholder Henriksen.

Får hun unnskyldning: Får journalist Vanja Skotnes i Finnmark Dagblad en formell unnskylødning fra Finnmark fylkeskommune, se det vil ikke kommunikasjonssjefen svare på.

Får hun unnskyldning: Får journalist Vanja Skotnes i Finnmark Dagblad en formell unnskylødning fra Finnmark fylkeskommune, se det vil ikke kommunikasjonssjefen svare på. Foto:

– Men der er en eventuell unnskyldning ikke tatt opp som tema. Vil du be om unnskyldning?

– Du må gjerne spørre så mange ganger du vil. Du får ikke noe svar. Vi har svart på hjemmesiden vår, svarer kommunikasjonssjefen.

Snodig spørsmål

Du er selv tidligere journalist, og vet at journalister ofte vil ha svar på egne spørsmål, eller har oppfølgingsspørsmål på det som det er informert om.

– Jeg henviser til vår hjemmeside, hvor vi har gitt et skriftlig svar, svarer Henriksen.

– Har Finnmark fylkeskommune en kommunikasjonsavdeling og en kommunikasjonssjef som ikke evner å svare på spørsmål muntlig, men kun kan ty til skriftlige redegjørelser?

– Det synes jeg var et snodig spørsmål. Og det må du gjerne sitere meg på, sier Trond Magne Henriksen.

Og legger til:

– Jeg håper at Finnmark Dagblad kan akseptere at vi har lagt ut vårt svar på vår hjemmeside. Og at vi ikke gir noen kommentar utover det.

Har slettet innlegg

Vi forsøker oss for en siste gang med at vi har et oppfølgingsspørsmål, som vi ønsker svar på.

– Det er ofte slik at vi også ønsker oss svar på ting. At leserne ønsker seg svar på ting. Og at dere journalister ønsker svar på ting. Men nå har vi valgt å svare på denne måten. Sånn er det, sier Trond Magne Henriksen.

– Men jeg skal gi dere en tilleggsopplysning helt til slutt.  På hjemmesiden skriver vi at vi vil slette innlegget. Jeg kan opplyse at nå har vi faktisk slettet innlegget.

Artikkeltags