Anniken overtar roret i Finnmarken

BLIR ANSVARLIG REDAKTØR: Annikken Renslo Sandvik, påtroppende redaktør i Finnmarken.

BLIR ANSVARLIG REDAKTØR: Annikken Renslo Sandvik, påtroppende redaktør i Finnmarken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Styret i Dagbladet Finnmarken har i dag ansatt Anniken Renslo Sandvik (32) som ansvarlig redaktør.

DEL

Sandvik overtar for Eilif Aslaksen, som sa opp sin stilling tidligere i år.

Hun har lang fartstid i Finnmarken, og har siden november 2011 arbeidet i mediehuset som journalist, frontsjef for iFinnmark.no, og siden februar vært konstituert som redaktør. Hun har også før dette vært en periode i Finnmarken.

– Vi er svært fornøyd med at Anniken nå tar over som ansvarlig redaktør i Finnmarken. Vi et helt sikre på at dette er den beste løsningen vi kunne fått for Finnmarken, sier styreleder i Finnmarken Marit Skog.

– Riktig person

Hun sier at Sandvik i lang tid har gjort en god jobb for Finnmarken og avisens digitalplattform iFinnmark som drives sammen med Finnmark Dagblad.

– Vi opplever nå en rivende digital utvikling, hvor finnmarksavisene ligger helt i toppen i Amedia-konsernet, og vi er helt trygg på at Anniken er riktig person for å både drive arbeidet videre og videreutvikle våre produkter inn i fremtida, sier hun.

Skog sier at det har vært viktig i prosessen å finne en ansvarlig redaktør som har erfaring og tilknytning til Øst-Finnmark.

– Det digitale skiftet gjør at det er store omveltninger i mediebransjen. Finnmarken har rigget seg godt til for fremtiden med sterk digitalisering og vekst i antall betalende brukere, samt at man har gjort de nødvendige omlegginger innen trykk og distribusjon, i, uttaler hun.

Klar for oppgaven

Sandvik overtar som ansvarlig redaktør med umiddelbar virkning.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven. Jeg har jobbet i Finnmarken i mange år og kjenner både avisa og leserne godt. Jeg ser frem til å jobbe for at vi fortsatt skal være en god lokalavis for dem, sier Sandvik, som ser lyst på fremtiden for Finnmarken.

– Vi er inne i en spennende utvikling hvor vi ser at flere og flere av våre abonnenter vil lese oss digitalt. Derfor er det helt naturlig at vi også satser mer digitalt. Tidligere i vinter sendte vi direkte fra et skirenn i Vadsø, og det var populært blant våre lesere. I dag følger vi kommunestyret i Vadsø med direkterapportering på iFinnmark, og i ukene som kommer skal vi streame flere kamper i fjerdedivisjon. Vi har også vist fotballturneringer for barn og unge. Ting som dette vil vi gjøre mer og mer av, sier Sandvik.

Artikkeltags