Nå er det slutt for direktøren i Nav Finnmark

SLUTTER SOM DIREKTØR: Nina Haugen forblir i Nav, men er ferdig som direktør i Finnmark.

SLUTTER SOM DIREKTØR: Nina Haugen forblir i Nav, men er ferdig som direktør i Finnmark. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter seks år i direktørstolen, takker Nav-direktør Nina Haugen for seg.

DEL

Også Nav er i gang med regionreform, og det betyr at Nav Finnmark og Nav Troms skal bli til én region. Nå takker direktør Nina Haugen i Nav Finnmark for seg etter seks år som toppsjef, men fortsetter i Nav-systemet. Siste arbeidsdag som direktør for Nav Finnmark er den 31. desember.

Nå skal hun jobbe under ledelse av den kommende regiondirektøren Grete Kristoffersen. Blant annet skal hun bidra i omorganiseringsarbeidet.

– Det er godt å se at min kjennskap til Finnmark etter 12 år i arbeid her, kommer til nytte i videre arbeid for Nav. Jeg vet bedre enn de fleste søringer hvor stort Finnmark er, og hvilke utfordringer og muligheter som ligger her. NAV Finnmark er i ferd med å ferdigstille en arbeidsmarkedsprognose for 2018 og jeg tar med meg alle muligheter friskt i minne når jeg drar; Finnmark er mulighetene fylke, sier Nina Haugen, som er fra Oslo.

Omorganisering

– Jeg føler at vi har oppnådd noen gode resultater, men så er det fortsatt mye som skal gjøres i Finnmark. Selv skal jeg jobbe med regionalisering internt i NAV, og da er det hyggelig at min finnmarkskompetanse kan brukes i regionaliseringsarbeidet, sier Haugen til iFinnmark.

I Finnmark skal flere Nav-kontorer slås sammen, og nettopp dét er noe av det hun skal jobbe med framover.

– Finnmark er en veldig stor region, og nettopp derfor tror jeg at vi skal kunne greie å slå sammen NAV-kontorene til større kompetansemiljøer. Kommende regiondirektør vil få færre å forholde seg til, men geografien og tjeneste som skal utøves er like stor. Det skal fortsatt være NAV-tjenester og ansatte i alle kommuner, sier Haugen.

Lavere ledighet

I en pressemelding uttaler Haugen også at hun kan takke for seg på et tidspunkt med lav arbeidsledighet i Finnmark.

I utgangen av november er det registrert 1057 helt ledige personer i Finnmark. Det er 141 færre enn på samme tid i fjor, og tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

– Selv om jeg ikke skal ta æren for situasjonen i Finnmark, er det godt å se når jeg nå forlater fylket, at det er lav ledighet, færre med nedsatt arbeidsevne som går på trygd arbeidsavklaringspenger og færre som er uføretrygdet i Finnmark, sier Nina Haugen.

Sykefraværet har også i perioder gått kraftig ned.

– Det er dessverre på vei opp igjen og andel graderte sykmeldte ikke er så høyt som vi hadde håpet, men det gjøres mye godt arbeid her for å endre trenden. Arbeidsgivere, arbeidstakere, partene i arbeidslivet, leger samt alle Nav-ansatte jobber mot samme mål; flere i arbeid og aktivitet, færre på trygd!

Høyest og lavest

Alta og Berlevåg er de finnmarkskommunene med lavest ledighet i november med 1,8 prosent. Ledigheten er høyest i Hasvik (10 prosent) og Kvalsund og Gamvik (4,7 prosent).

Artikkeltags