Gå til sidens hovedinnhold

Bor i Oslo – reiser til Vadsø for å trekke elg

Artikkelen er over 3 år gammel

John Betsi flyttet fra Vadsø etter dama for to år siden. Men elgtrekninga reiser han tilbake for å få med seg.

Den årlige trekningen av jaktlag ble, tradisjon tro, holdt på Bajasso i Vadsø fredag kveld. 13 lag fikk tildelt jaktområde.

– Det er faktisk 20 år siden John ledet trekninga for første gang her på Bajasso. Den gangen skjedde det med radiooverføring fra Alta, og siden den gang har vi bare manglet ham en gang. John er utrolig dyktig, og kan fleipe med alle, uten at noen tar seg nær av det, forteller Trond Atle Bernhardsen, leder i jaktutvalget i Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening.

Se også opptak av iFinnmarks direktesending av elgtrekningen i Vadsø (krever innlogging).

Elever blant publikum

John Betsi flyttet fra Vadsø for to år siden, men som fast inventar på elgtrekningen reiser han opp til Vadsø for å kunngjøre hvem som får jakte i år.

– Det står jo en kvinne bak alt, og så har jeg jo etter hvert voksne unger, og ei som bor der nede til og med. Men elgtrekningen gjør jo at man holder kontakten her hjemme ved like. Og så får jeg jo lov til å herje med gamle skolekamerater, sier Betsi, og ser mot Bernhardsen.

Til vanlig jobber Betsi som inspektør på ei ungdomsskole.

– Jeg er jo lærer, og har jobbet noen og tjue år i skoleverket. De er ikke så forskjellig fra elevene, de som har vært i kveld. Og flere av dem har jeg jo hatt som elever, sier Betsi.

(saken fortsetter under bildet)

Hytte i feltet

Jaktlaget til Lene Bernhardsen fikk Gammerabben, noe de sju damene var godt fornøyde med, selv om feltet de hadde som førstevalg gikk til noen andre.

– Det var mange som ikke fikk, så vi er veldig fornøyde med å få. Dessuten har hei på laget hyttet i feltet, så det er jo en ekstra bonus, forteller Lene Bernhardsen, jaktleder.

Laget har jaktet i lag i 10 år, og ettersom de har blitt så mange på laget, har de i år delt seg i to lag.

– I fjor hadde vi ei kvote på tre dyr i Lisma i Tana, forteller Bernhardsen.

(saken fortsetter under bildet)

 

Uflaks

Morten Gallavaras jaktlag var en av lagene som ble trukket ut til å få jakte i Vadsø. Det får de etter å ha vært uten områder å jakte i, i 2015 og 2016.

– Vi har hatt uflaks, og i år er vi middels fornøyd med feltet. Men det er jo bedre enn å være uten, sier Kaleb Dahl, selvutnevnt pressetalsmann for jaktlaget.

Han forteller at de i fjor var spredt ut på noen andre lag, og dermed fikk med seg jaktsesongen selv om de ikke fikk eget felt.

Lederen i jaktutvalget i Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening, Trond Atle Bernardsen sitt lag, fikk derimot ikke tildelt felt i år.

– Det er andre gangen på 32 år. Så jeg er ikke sur for det, jeg visste jo at min tur til å ikke få måtte komme. Men kommer jeg ikke med neste gang, blir jeg litt skuffet, sier han.

Disse får jakte i Vadsø

Fredag klokken 22:00 offentliggjør Finnmarkseiendommen (FeFo) listen over de 276 jaktlagene som får jakte elg i Finnmark i år.

Før den tid har iFinnmark imidlertid fått lov til å offentliggjøre hvem som får jakte i Vadsø kommune år (jaktleder nevnt først):

Goaivbæski-Æimenbæ-Flintelva: Jan Ittelin, Jon Isak Ittelin, Kriatian Hellesø, Andreas Hellesø, Jørn Uno Mikkelsen

Jakobselv-Østervann: Lars Martin Randin, Veronica Fjellberg, Finn Sagen, Mona Elise Henriksen

Jålma-Andersby: Morten Gallavara, Kaleb Dahl, Ronald Karisari, Morten Karisari

Vinikka: Hjørdis M Hivand, Pål Thoresen, Bjarne Lian, Arnstein Kalliainen        

Gammerabben: Lene Bernhardsen, Eirin Pleym, Gunn Pleym, Linda Isaksen, Gunn Elin Jakola, Tove Andreassen, Sunniva Høiseth      

Sabelhaugen-Skallelv: Ottar Store, Idar Store, Sigurd Salmela, Signe Store, Silje Person, Ole Meirud       

Kommentarer til denne saken