Uværet treffer ytterst på kysten. Så flytter det seg

DÅRLIG VÆR: Mot mandagen kommer mer nedbør til Finnmark.

DÅRLIG VÆR: Mot mandagen kommer mer nedbør til Finnmark. Foto:

Ifølge meteorologen er det best sjanse for å se solen til helgen, men enkelte områder vil bli plaget av sterk vind.

DEL

Flere steder i Finnmark kan det bli dårlig sikt langs veiene, ifølge Trond Robertsen, vakthavende meteorologikonsulent ved værvarslingen i Nord-Norge. Men været vil bli enda verre mandag og utover.

– I natt skal det blåse en del ytterst på kysten i nord, og i morgen er det kraftig vind rundt fjordene, særlig ved Lopphavet og Rognsundet.

KALDT: I helga vil det bli kaldere ute, og flere steder i vest vil oppleve mye vind. Ifølge meteorologen vil det være oppholdsvær i øst.

KALDT: I helga vil det bli kaldere ute, og flere steder i vest vil oppleve mye vind. Ifølge meteorologen vil det være oppholdsvær i øst. Foto:

Snøfokk langs veiene

Vinden vil føre til dårlig sikt og snøfokk over fjellovergangene lørdag ettermiddag. Meteorologen opplyser om at det særlig er vestlige deler av Finnmark som vil bli berørt, mens vinden vil trekke østover på søndag kveld.

– Det kan bli mye vind over fjellovergangene, og på de verste plassene kan det blåse opp til stiv kuling, sier Robertsen.

Særlig i øst vil det være oppholdsvær og lite nedbør gjennom helgen. Meteorologen mener det dårlige været som har vært den siste uka vil komme tilbake mandag.

– Skal man ha sjanse til å se sola, så skjer det lørdag og søndag. På mandag kommer det gjerne nedbør og vind, spesielt i øst. Det vil vedvare til og med onsdagen, før det vil bli greit vær igjen på torsdag.

Kaldt ute

Temperaturene vil synke i takt med tørrværet. Når lavtrykket med nedbør kommer på mandag, vil temperaturene stige, men det vil fortsatt være minusgrader i Finnmark.

– Til å begynne med blir det en liten stigning i temperatur på vidda, men er det klarvær blir det ganske kaldt. I morgen når det er tørt er man nede på 18–20 minusgrader på vidda.

– Når det dårlige været kommer fra sør på mandag vil det også komme en liten temperaturstigning, sier Robertsen.

Artikkeltags