Uværet fører til innstilte flyvninger mandag kveld

Ruter inn og ut av fylket er innstilt mandag kveld.

DEL

– Det har vært vær over hele landsdelen. Det betyr at vi har måttet kansellere to rundturer fra Tromsø, sier Silje Brandvoll, direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Widerøe til iFinnmark.

De to rutene er WF 926, som skulle lettet klokken 17:00, fra Tromsø til Alta, og WF910, som skulle lettet klokken 19:00, fra Tromsø til Hammerfest.

De samme flyene skulle egentlig ha returnert til Tromsø mandag kveld. Dermed er også rutene WF927 fra Alta til Tromsø, som skulle lettet klokken 18:35, og rute WF911 fra Hammerfest til Tromsø, som skulle lettet klokken 20:40.

Går ut på arbeidstid

– Flyplassen i Tromsø har vært så mye stengt på grunn av brøyting at vårt crew går ut på arbeidstid. Det er krevende med såpass mye dårlig vær, det drar på oss forsinkelser over hele linja, sier Brandvoll.

Mandag ettermiddag sa Brandvoll til iFinnmark at Widerøe har hatt mange overflyvninger på rutene i fylket i løpet av dagen. Det gjelder spesielt flyplassene i Mehamn, Båtsfjord og Vardø.

– Det er såpass travelt nå at vi har ikke helt oversikt over hvor mange, men det er på de plassene vi har problemer, og det er fordi det er mye vind og snø, sa Brandvoll.

Mandag kveld har hun fortsatt ikke fullstendig oversikt.

– Vi har ikke kapasitet til å gå inn på enkeltavganger. Fokuset må være å få fram passasjerene, sier hun mandag kveld.

– Årlig øvelse

Passasjerer som mandag kveld skal ut og fly med Widerøe bes møte opp til oppsatt tid, med mindre de hører noe annet.

– Dette er en årlig øvelse. Vi vet hvor vi bor, og da får vi noen slike rundet. Vi må smøre oss med tålmodighet. Widerøe gjør det vi kan for å få folk fram, sier hun.

Mandag har det blitt satt opp alternativ transport for de rammede passasjerene.


Artikkeltags