I en kort pressemelding mandag melder Alta kommune at NVE ankom Alta søndag kveld, og er i full gang med grunnundersøkelser på sørsiden av skredområdet i første omgang.

– I tillegg samler de informasjon gjennom dronebilder, sjøbunnkartlegginger og gamle kart for å få best mulig oversikt. Det har vært lite utvikling på skredet det siste døgnet. Det er avtalt nytt møte mellom kriseledelsen og NVE onsdag.

LES OGSÅ FRA SØNDAG: Er på vei til skredområdet: – Det går fremdeles små ras der nede

Det var forrige onsdag et stort kvikkleireskred gikk på Kråknes utenfor Alta. Åtte boliger og en hund ble sendt på sjøen, men sistnevnte ble berget. Siden har det fortsatt med ras i området, og like før helgen raste også deler av den gamle E6-en ut i sjøen.

Ferdselsforbudet fra Kjosen langs gamle E6 til Vengberga som skulle vare til mandag, er forlenget til onsdag klokka 15:00.

– NVE vurderer fortløpende sikkerheten. Ferdselsforbudet gjelder hele området som er markert med rødt på kartet (se bildet under her), skriver kommunen, som har samtidig begynt på opprydningsarbeidet. Det er snakk om store materielle ødeleggelser i området:

– Opprydningsarbeid pågår fra sjøsiden. Arbeidet er styrket med internt personell, i tillegg bidrar personell fra Kystvakta og fra Kystverket i opprydningsarbeidet.