Er du finnmarking i jordskjelvområdet? Har du bilder, video eller er på Kos? Tips oss! Ring 913 10 788 eller send mail til tips@ifinnmark.no

I natt var det et kraftig jordskjelv i Egerhavet som kunne merkes godt i Tyrkia og på flere greske ferieøyer, deriblant Kos og Rhodos. Det sterkeste skjelvet ble målt klokken 01.31 natt til fredag, lokal tid.

Skjelvet målte 6,7 på Richters skala og førte blant annet til at en halv meter høy tsunamibølge skylte innover land i Bodrum, Tyrkia og på Kos i Hellas. 

Det skriver NRK.

Nordmann hardt skadet

En nordmann skal ha blitt hardt skadet og blir fløyet til sykehus for behandling. Pårørende er varslet, opplyser Utenriksdepartementet.

– Vi har også fått meldinger om at et mindre antall nordmenn skal ha moderate og lettere skader, og vi jobber videre med å få mer informasjon om disse og kartlegge eventuelle behov for bistand, opplyser kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl.

Utenriksdepartementet har ikke informasjon om at det skal være nordmenn blant de omkomne etter jordskjelvet.

Ferieparadis

To personer er så langt meldt omkommet og over 100 er skadd på den greske ferieøya Kos etter jordskjelvet, ifølge greske myndigheter.

Mange nordmenn ferierer for øyeblikket i området, og ble holdt våkne i natt grunnet etterskjelv og evakuering.