Kjære Båtsfjord kommune. Nå har vi ikke helse og omsorgssjef. Ingen kommuneoverlege. Snart har dere ikke sykepleiere heller. 

I mai 2017 ble sykepleierne på sykestua i Båtsfjord overrasket med en ny turnus. Det var ikke akkurat årets glad-nyhet dere kom med. Uten forvarsel fikk sykepleierne i Båtsfjord det som nå omtales som Norges «værste» turnus. 

Turnusen har fratatt dem fritid, overskudd og familie-tid. I denne turnusen jobber sykepleierne ofte 3 helger før de får en helg fri. Og da tenker nok du at da har en stakkars noen dager fri. Men dessverre går sykepleierne i Båtsfjord til fri fredagskvelden klokken 23.00. Og starter på igjen mandags morgen. Noen av sykepleierne jobber tre sein- vakter etterfulgt av fire lange nattevakter. Har du jobbet nattevaktshelg, og går av mandags morgen. Ja da er det jaggu påan igjen tirsdags- morgen Kl 0700. Og ingen fridag i sikte før helga etter. 

Kjære Båtsfjord kommune: Før vi mister de lokale sykepleierne. De som jobber tett med legene i akutte situasjoner og passer på at Båtsfjords befolkning er trygge. De som tar vare på noens nærmeste pårørende. De sørger døgnet rundt for god pleie og omsorg på sykehjemmet i Båtsfjord. De som vet hvem som liker melk i kaffen og hvem som spiser skorpefri- brødskiver. 

Kjære Båtsfjord kommune: Unner dere ikke sykepleierne noe bedre? Ønsker dere ikke å ha lokale sykepleiere i framtiden? Ønsker dere ikke at nyutdanna sykepleiere skal vurdere å komme hit uten å bli skremt av turnusen dere kan tilby? 

Kjære Båtsfjord kommune: Før dere mister de lokale sykepleierne - vær så snill ta vare på de flinke som dere allerede har!! Vær så snill å tilby sykepleierne bedre arbeidsforhold.