Det er tydelig at for Sylvi Jane Huseby var det både forkastelig og grusomt at det måtte være en Frp politiker, som brydde seg om øyfolket på Sørøya, som var blitt utsatt for smertefulle kutt av Sylvi Janes egne partifeller i Ap.

Det hadde vel vært bedre for henne om jeg lot være?

For hennes egne partifeller, som sitter i Vadsø med sine millionlønninger har tydeligvis ikke brydd seg mye.
Og dette er småbygder som virkelig er kjempefortvilet over situasjonen Ap, SV og Sp har satt dem i.

I sitt leserinnlegg spør også Sylvi Jane hvor Frp var i 2020, da kuttene ble vedtatt? Det kan jeg enkelt fortelle. Vi var på plass i Troms og Finnmark Fylkesting og gjorde det vi kunne for at Ap, SV og Sp ikke skulle kutte mere i distrikter. Inndekning hadde vi også klart å finne. Vi mente at også vi politikere skulle redusere egne lønninger for å unngå kutt, men vi tapte kampen og ble nedstemt av Sylvi Janes partifeller fra Ap, sp og SV, som enda hadde gått til valg på at de var selve garantien for distriktsfinnmark.

Jeg har registrert at Sylvi Jane er veldig glad i dokumentasjon og grafer, så det hadde vært enkelt å klikke seg inn på fylkeskommunen sine sider, der ville hun enkelt funnet ut hvordan vi forsøkte å berge småsamfunn fra kuttene.

Når det gjelder Vargsundexpressen, så kan det høres ut som alle problemer er ok, bare Altafjorden, og dets vegløse bygder mister sitt båttilbud, mot både sykehus og kommunesenter. For historien er, at en gang hadde Altafjorden også en egen båt, som gikk innom vegløse bygder i Altafjord. Så kom Snøhvit, og politikere i Alta og muligens Hammerfest mente at arbeidere fra flyplassen ikke kunne kjøre buss, de måtte ha en båt. Til det formålet ribbet de like så godt båten som gikk i Altafjorden og satte den inn mellom Alta og Hammerfest. Det var en vanvittig kamp for å få den båten til å stoppe på signal i Altafjorden, og vi klarte det til slutt. Siden den tid, har småplasser mistet bare mer og mer. Etter mye kamp klarte man å få anløp av Store Korsnes, for det var krefter som mente at den heller ikke skulle bruke 5 minutter på å anløpe Store Korsnes.

Gang på gang har jeg prøvd å forklare at Vargsundexpressen er ikke bare en båt for Alta og Hammerfest, den er siste rest av livsnerven for vegløse samfunn i Altafjorden. Den er også et kjempeviktig tilbud for sykehuspasienter fra både Alta, og ikke minst Kautokeino.
Om Sylvi Jane går med ideer om at dette handler om flyplass i Hammerfest, så vil jeg ha med frabedt å bli tillagt noe, som kun hører hjemme i hennes eget hode!

Men etter siste måneders oppslag og avsløringer om hva Ap har styrt med oppe på fylkeshuset i Vadsø med innkjøp av en båt til 87 millioner, uten inndekning og gyldig vedtak, så frykter jeg at Sylvi Jane endelig skal få sin våte drøm oppfylt. Med kutt på 50-60 millioner så ryker nok VX, og ikke bare den, men det meste av båtruter langs finnmarkskysten. Og å kunne bo og leve i ytterdistrikt blir nærmest umulig.

Sylvi Jane sier også at hun jobber hardt med å få vite hvor mye penger fylkeskommunen får til samferdsel. Men har fortsatt ikke fått svar. Det svaret kan du få av meg. For under borgerlig regjering sjekket jeg dette opp med departementet, og svaret jeg fikk var 663 millioner. Det er en betydelig sum, og mine mistanker heller stygt imot at her er mye som ikke brukes på båt/ferger som pengene er tenkt til.

Så til neste ukes fylkesting har jeg bedt om svar på om nøyaktig hvor mye av disse pengene blir brukt på hurtigbåter og ferger. Så om Sylvi Jane er litt tålmodig, så skal du få svaret på det også!

Avslutningsvis vil jeg bare si, at du Sylvi Jane nærmest «harselerer» med at jeg vil hjelpe små vegløse bygder med å gi «småpenger» tilbake, synes jeg er ufint. Det var aldri vi i Frp som kuttet og satte Hellefjord og pendlere i en slik en håpløs situasjon for simple 190 000 kr. Det var det dine partifeller fra Ap som gjorde.

Derfor blir det bare umusikalsk å angripe Frp, og uavhengig om Sylvi Jane Huseby, liker det eller ei, så er det faktisk min jobb å hjelpe folk å stille opp for de om jeg kan. Det være seg om det er Hellefjord, Lotre, Sandland, Rognsund, Årøya, ferger i Loppa eller hvor som helst i fylket, det fordi jeg av hjertet bryr meg, og fordi det er mitt ansvar som fylkespolitiker. Og så lenge jeg sitter med det vervet, vil jeg gjøre det, om Sylvi Jane Huseby liker det eller ei. Så legg heller krefter mot dine egne partifeller i Vadsø, og få de til å støtte forslaget fra Frp, slik at Hellefjord kan få de tre ekstra avgangene de så sårt trenger i uken, for å fortsatt kunne leve å bo der ute. Det hadde vært langt mere fruktbart i kampen for bedre båtruter

Mvh Rut Olsen, fylkestingsrepresentant for Frp

Si farvel til VargsundXpressen! FrP må slutte å gi peanøtter