Fører fastklemt etter at stein falt over gravemaskin

ULYKKE: En mann satt fastklemt etter at en gravemaskin ble truffet av steinmasser i Torsken på Senja.

ULYKKE: En mann satt fastklemt etter at en gravemaskin ble truffet av steinmasser i Torsken på Senja. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann ble onsdag ettermiddag sendt med helikopter til UNN i Tromsø, etter at en gravemaskin ble truffet av steinmasser i forbindelse med rassikringsarbeid i Sifjord på Senja.

DEL

(Nordlys) Ifølge politiets operasjonsleder Rune Nilsen var gravemaskinen i arbeid i et steinbrudd da masser løsnet i fjellet og falt ned.

- Det er store skader på førerhytta, der føreren er kommet i klem. Det siste jeg hørte, er at han er tatt ut av maskinen. Det er ambulansehelikopter på stedet, så han vil sannsynligvis flys til Tromsø, sier Nilsen.

Det er uklart om det er fare for ytterligere steinras i området.

- Vi må se om det er aktuelt med videre tiltak. Jeg regner med at vi sperrer av området dersom det skulle være fare for at masse kan ramle ned, sier Nilsen.

Var bevisst

Ulykken skjedde i forbindelse med arbeidet med rassikring, der hovedentreprenør er Rolf Jørgensen AS. Daglig leder Tommy Jørgensen var på stedet da Nordlys snakket med ham like etter klokken 18.30.

- Det har skjedd en ulykke i forbindelse med anleggsdrift, men utover det kan jeg ikke si noe om saken ennå, forteller Jørgensen.

Han forteller at mannen som satt i gravemaskinen da den ble truffet av steinmassene, var ved bevissthet da han ble sendt av gårde til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med ambulansehelikopter.

- Det viktigste er at det går bra med ham, sier Jørgensen, som opplyser at arbeidstilsynet er varslet.

Representanter fra byggherren Statens vegvesen inspiserte også ulykkesstedet onsdag kveld.

UNN: Moderate skader

Ved 20-tiden opplyste UNN at føreren kom fra det uten alvorlige fysiske skader.

- Pasienten er kommet inn og undersøkt. Han har moderate skader og er stabil, opplyser kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN.

Artikkeltags