Gå til sidens hovedinnhold

100 småfe overlevde dette

Artikkelen er over 2 år gammel
(Nordlys)

To sauer ble nødslaktet etter at en dyretransport veltet på fylkesvei 868 i Storfjord tirsdag morgen. Rundt 100 sauer var i drift i området etter ulykken. Disse skal nå være fraktet bort og det foregår nå bilberging på stedet.

Troms politidistrikt sier at de oppretter sak etter ulykken.

Ifølge operasjonsleder Kåre Munkvold var det kun var en bil involvert i ulykka og at sjåføren skal avhøres.

Tanita Kveinå, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, sier Mattilsynets veterinær  ble rutinemessig varslet etter ulykken og at både ny transport og nødslakter var raskt på stedet.

- Det var rundt 100 småfe på hengeren. To dyr er døde, ingen andre ble skadet. Disse er nå lastet på ny dyrebil og er på vei til slakteriet i Målselv, sier Kveinå.

Hilde Haug, seksjonssjef i Mattilsynet for  avdeling dyr og slakteri for Troms og Svalbard, sier til Nordlys at det i akuttfasen etter ulykken er det en veterinær på stedet som går gjennom statusen på dyrene for å sikre seg at de kan transporteres videre.

- Det siste jeg har hørt er at dyrene er samlet på en ny bil og at man nå kjører dem til slakteriet - hvor de i utgangspunktet var på vei  - på for en grundig vurdering.

Hun sier at først når dyrene kommer inn til slakteriet  vil man kan kunne se ytterligere skader som blåmerker og slagskader på sauene som var involvert i ulykken.

Kommentarer til denne saken