Gå til sidens hovedinnhold

«Udemokratiske velgere? Lær å spille på lag og gjøre hverandre god, ikke bare opptre som individualister»

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjersti Sollien Iversen heter en ung Høyre-representant ved kommunevalget. Hun er svært aktiv i media, først og fremst for å fremme egne meninger. Det er bra for demokratiet at det er flere enn Ole Martin Rønning som opptrer som høyrerepresentant i spaltene. Om dette er en kvalitetsforbedring, skal jeg høfligst la være å kommentere.

Hennes viktigste argument er at det er direkte farlig for demokratiet i Hammerfest kommune hvis vi på nytt får et parti med over 50 % av stemmene. Jeg tolker det slik at Arbeiderpartiets velgere ikke skjønner at de på denne måten bidrar til å undergrave demokratiet.

Det er riktig at Arbeiderpartiet har sine gruppemøter i forkant av kommunestyremøter. Jeg går ut fra at også andre partier har det. At Arbeiderpartiet ikke lytter til andre, er feil. Fornuftige forslag fra opposisjonen stemmer man selvsagt for. I viktige saker for kommunen, er det satt ned tverrpoliske grupper hvor Arbeiderpartiet er i klart mindretall. Jeg nevner helsepolitisk utvalg som spesielt arbeider for å styrke sykehuset i Hammerfest og samferdselsutvalg som blant annet skal jobbe med bompengesaken.

Helsepolitisk utvalg ble nedsatt etter ønske fra flere i følge protokollen, mens samferdselspolitisk utvalg ble opprettet etter forslag fra Arbeiderpartiet. Disse utvalgene skal, så vidt jeg vet, samordne synspunkter og øve politisk trykk overfor sentrale partier og regjeringsapparat fra partiene som er representert i disse utvalgene.

Det som etter min mening er problemet, er Hammerfest Høyres svake stilling, politisk og organisatorisk. Her har Høyre noe å lære av Hammerfest Arbeiderparti som i fjor hadde 340 betalende medlemmer pluss 70 AUF-ere. Dette gjør at partiet har en sterk posisjon innen fylkespartiets styre og i fylkestinget. Som eksempel kan nevnes at Hammerfest Arbeiderparti har flere kandidater ved fylkestingsvalget i høst, deriblant varaordførerkandidat Tarjei Jensen Beck. Til sammenligning er Hammerfest Høyres fremste kandidat Monique Jørgensen på 43.-plass på Høyres liste.

Det problemet som Kjersti Sollien Iversen tar opp, må derfor Hammerfest Høyre selv ta innover seg, og ikke bare anbefale velgerne å la være å stemme på Arbeiderpartiet. Lær å spille på lag og gjøre hverandre god, slik Arbeiderpartiet gjør, og ikke bare opptre som individualister.

Kommentarer til denne saken