Tyveriraid i Alta: Snøscooter og to biler forsvunnet

BORTE: Politiet er på jakt etter tips etter at denne scooteren ble meldt stjålet søndag. Det skal ha skjedd fra Kløyva i Talvik i løpet av helga. To biler er også meldt stjålet.

BORTE: Politiet er på jakt etter tips etter at denne scooteren ble meldt stjålet søndag. Det skal ha skjedd fra Kløyva i Talvik i løpet av helga. To biler er også meldt stjålet. Foto:

Mens folk har vært på hytta i helga, har tyver tatt for seg. Fire motoriserte kjøretøy er så langt meldt stjålet søndag. Alle har blitt borttatt i løpet av helga, og kun en ATV har kommet til rette så langt.

DEL

Rundt klokka 16:40 melder politiet at det har vært en blå VW Passat med registreringsnummer BP78406 har blitt stjålet i løpet av helga fra Spireaveien i Alta.

Dette er trolig snakk om samme bil som natt til søndag nektet å stoppe i en UP-kontroll, og som politiet ikke klarte å stanse etter en kort biljakt.

– Vi antar at det er samme bil, den passer beskrivelsen, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt.

Snøscooter kjørt fra stedet

Det har også blitt stjålet en snøscooter av typen Arctic Cat med registreringsnummer BZ9399 fra Kløyva i Talvik i løpet av helgen.

– Snøscooteren er kjørt fra stedet, sier Pedersen.

Subaru og ATV også tatt

Dette kommer kun timer etter at det ble meldt om at en Subaru Forester var blitt stjålet fra havna i Alta i løpet av helgen.

Også en sekshjuling (ATV) forsvunnet fra en privat bopel i Alta natt til søndag, men sistnevnte ble funnet igjen på Øvre Alta grustak søndag.

– Vi har sikra spor fra ATV-en som ble funnet, men vi håper at folk tar kontakt med oss om de ser de to bilene eller scooteren som fremdeles er savnet. Patruljene våre ute i feltet er også på utkikk etter kjøretøyene, sier Pedersen.

Ingen mistenkte

Pedersen sier de så langt ikke har noen personer de mistenker for å stå bak tyveriene, men at det er vanskelig å ikke se tyveriene i sammenheng.

– Altså, vi vet jo ikke om det er den eller de samme som står bak alle tyveriene, men det har vært unormalt mange i helga. Det som er helt tydelig er at dette blir kjent for oss etter at folk som har vært borte eller på hytta i helga, har kommet hjem igjen i dag. Vi håper det ikke blir oppdaget flere tyveri, men vi kan ikke se bort fra at det er en mulighet, sier Pedersen sent søndag ettermiddag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken