Tusen takk for at dere gjør oss til Finnmarks viktigste mediehus

7.000: Solveig Eriksen, Trond Ivar Lunga, Lise Dagsvold, Anders Nesse, Helle Østvik og Bjørg Solstad er blant medarbeiderne ved Finnmark Dagblads hovedkontor i Hammerfest. Nå jubler de for 7.000 abonnenter i Finnmark Dagblad. Så mange abonnenter har man ikke hatt i vestfylket siden 2011.

7.000: Solveig Eriksen, Trond Ivar Lunga, Lise Dagsvold, Anders Nesse, Helle Østvik og Bjørg Solstad er blant medarbeiderne ved Finnmark Dagblads hovedkontor i Hammerfest. Nå jubler de for 7.000 abonnenter i Finnmark Dagblad. Så mange abonnenter har man ikke hatt i vestfylket siden 2011.

Rekordår 2020 for Finnmark Dagblad og iFinnmark.

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.For første gang siden 2011 har Finnmark Dagblad over 7.000 abonnenter. Også vår søsteravis Finnmarken, med dekningsområde i øst-Finnmark, har rekord i antall abonnenter. Til sammen har omkring 20.000 mennesker nå tilgang til abonnementsinnhold på våre nettaviser, medregnet våre abonnenters familiebrukere.

iFinnmark vokser også i rekordfart, og dette året har vi slått våre egne rekorder mange ganger. Våre interne mål har blitt oppjustert som følge av dette, og vi opplever i disse dager en eventyrlig vekst, som naturlig nok skaper stor entusiasme hos oss. Både i øst og i vest-Finnmark.

FEIRER 7.000: Nyhetsredaktør Tor-Kjetil Kristoffersen, redaktør Stian Eliassen og journalist Arnfinn Sjøenden i iFinnmarks nye TV-studio i Lakselv.

FEIRER 7.000: Nyhetsredaktør Tor-Kjetil Kristoffersen, redaktør Stian Eliassen og journalist Arnfinn Sjøenden i iFinnmarks nye TV-studio i Lakselv. Foto:

Dere som leser og ser på oss skal vite at vi jobber kontinuerlig, hver dag- året rundt, for å være først ute med såkalt breaking-news, hendelser som skjer akkurat nå, og å sikre at vi holder på abonnenter og lesere gjennom gode og solide reportasjer, bred nyhetsdekning og en stoffmiks av nyheter, sport og underholding.

Samtidig ser vi at koronaåret 2020 har vist hvor viktig mediene er, og hvor stor betydning vårt samfunnsoppdrag har. Det tar vi på aller største alvor.

Vi er stolte av de milepælene vi jobber mot, og vi koster på oss litt selvskryt for å vise fram noe av det folk kanskje ikke vet at foregår bak kulissene i en nyhetsredaksjon. Et godt eksempel er vårt splitter nye TV-studio, som i stor grad har blitt bygget på dugnad av knallflinke medarbeidere, med familie, i Lakselv. Dette studioet, og utstyret for avvikling i regi, holder et ekstremt høyt nivå, helt på høyde med langt større mediehus enn oss.

På grunn av koronasituasjonen har vi ikke fått utnyttet dette i så stor grad som vi skulle ønske, men vi har både hatt 17.mai-sending og debatt derfra, og dette er bare begynnelsen. Vi har kamera- og sendeutstyr på alle våre kontorer. Vi er godt rigget til å sende direkte fra hele fylket ved større og mindre hendelser.

Se opptaket: Slik var årets 17. mai-sending:

Og vi avvikler sportssendinger som når ut til hele landet herfra. Et godt eksempel er fotballkampen mellom Bodø/Glimt og AC Milan i september, der vi produserte fotballsending i en målestokk som overgår det meste av det vi tidligere har gjort.

LAGER TV: Redaktør Stian Eliassen har logget mange arbeidstimer i studio og regi i Lakselv

LAGER TV: Redaktør Stian Eliassen har logget mange arbeidstimer i studio og regi i Lakselv

– Dette var en skikkelig fjær i hatten for Finnmark. Det at vi fikk oppdraget med å produsere denne sendingen fra Lakselv er selvsagt veldig stort. At slike produksjoner skulle gå via Finnmark hadde vi ikke trodd for noen år siden, sier digitalredaktør Stian Eliassen, som har vært primus motor for satsingen i Lakselv.

PRODUSERTE AC MILAN: Stian Eliassen og Arnfinn Sjøenden produserte Bodø/Glimts oppgjør mot AC Milan. Med bilder fra Italia og studio i Bodø.

PRODUSERTE AC MILAN: Stian Eliassen og Arnfinn Sjøenden produserte Bodø/Glimts oppgjør mot AC Milan. Med bilder fra Italia og studio i Bodø. Foto:

Et annet godt eksempel er brannen på Melkøya. Det tok under ti minutter fra brannen startet til vi gikk direkte fra Hammerfest med dronebilder av øya og livereportere flere steder i byen. Alt ble avviklet fra Lakselv, og vi ble kontaktet av alle de store konkurrentene våre med forespørsler om å dele våre eksklusive bilder.

Det samme så vi da vi raskt rekvirerte helikopter og sendte direkte fra lufta under jordskredet på Kråknes i Alta i juni.

TAKKER FOR TILLITEN: Geir Håkonsund, ansvarlig redaktør for iFinnmark, takker leserne for tilliten.

TAKKER FOR TILLITEN: Geir Håkonsund, ansvarlig redaktør for iFinnmark, takker leserne for tilliten.

Vi har, som de fleste andre, et forbedringspotensiale. Og vi jobber hver dag mot å bli enda mer aktuell, relevant og viktig for dere som leser og følger oss. Dere som betaler for nyheter hos oss skal også kunne forvente å få valuta for pengene. Noen reagerer på at sakene våre er pluss-saker, men den eneste forklaringen på det er enkelt og greit at vi lever av abonnentene våre, og at vi i likhet med alle andre aktører i næringslivet må ta oss betalt for jobben vi gjør.

Det skulle vel egentlig bare mangle.

I alle fall er det på sin plass med en ydmyk takk for tilliten til våre lesere, for det er fantastisk at så mange velger iFinnmark som sitt viktigste sted for nyheter fra hele fylket.

Tusen takk!

Finnmark Dagblads ansatte i Hammerfest og Alta takker for tilliten fra leserne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken