Gå til sidens hovedinnhold

Turist omkom etter at norsk minibuss kjørte av veien i Nord-Sverige

Artikkelen er over 2 år gammel

[NORDLYS]: En norsk minibuss har kjørt av veien og havnet på taket på E10 ved Abisko i Sverige, drøye fire mil unna grensen til Norge, melder det svenske politiet. Det var syv personer i minibussen da ulykken skjedde i 05.30-tiden natt til søndag. Søndag ettermiddag bekrefter svensk politi at en person er omkommet i ulykken. Det var først sagt at det var en norsk person som omkom, men ifølge VG skal det være en spansk turist.

Ifølge svenske Expressen, som har vært i kontakt med Räddningstjenesten, skal det ha vært en guide og seks utenlandske turister i bussen.

– Det var en norskregistrert minibuss på vei inn i Sverige med syv personer. En turistguide, tror vi, og seks spanjoler, sier Trond Olofsson i Räddningstjenesten.

– Tre personer er uskadde, men for de andre er det ulike grader av skader. De er transportert til Narvik i Norge, sier Trond Olofsson i svensk redningstjeneste til Expressen. Han opplyser videre om at noen av passasjerene har alvorlige skader.

Tre uskadde

Pressevakt ved UNN, Jørn Resvoll, opplyser imidlertid om at seks av de syv personene som var om bord i minibussen ble sendt til UNN i Narvik.

– Seks personer ble sendt til sykehuset i Narvik. Én av de seks blir sendt videre til Tromsø, sier Resvoll til Fremover søndag formiddag.

To kvinner i tjueåra er fremdeles i Narvik søndag formiddag, med lettere skader. En mann i 20-årene blir sendt til Tromsø med moderate skader. Tre personer skal være uskadde.

Alle seks skal være utenlandske statsborgere.

Fremover har vært i kontakt med svensk politi angående den syvende personen som var involvert i ulykken. De har foreløpig ingen ytterligere informasjon å komme med søndag formiddag, verken om personen eller ulykken.


Kommentarer til denne saken